Connect with us

Horvátország

HORVÁT PEDOFILOK: Gyermekotthonba helyeztek ki társadalmi munkára egy horvát pedofilt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Két eset, két lehetséges nagy hiba a rendszerben – így kommentálta a legutóbbi napok elborzasztó eseményeit a horvát média. Először arra derült fény, hogy egy jogerősen elítélt pedofilt, egy speciális gyermekintézménybe küldtek büntetése letöltésére. Ezt követően derült ki, hogy egy másik pedofil férfi az interneten beszélt rá egy nőt egy csecsemő megerőszakolására. Volt egy harmadik elborzasztó történet is, de abban nem voltak gyerekek a másvilágra szenderült főszereplők között, az ügy azonban mutat némi hasonlóságot az említett két esettel.

Kertészkedő pedofil

Tíz éves nevelt lányát zaklatta szexuálisan az a férfi, akit 11 hónap börtönre ítéltek, majd a büntetést társadalmi munkára változtatták, a horvát belügyminisztérium keretében működő eszéki pártfogó felügyelői szolgálat pedig egy szlavóniai település speciális szükségletű gyerekekkel foglalkozó egyesületénél helyezte el.

Horvát médiabeszámolók szerint a pedofil férfi több hónapot töltött ott fizikai munkát végezve, például füvet nyírt, kerítést javított, játszótéri eszközöket festett a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó játszó- és oktatóparkban.

Azért ítélték el, mert 2018 nyarán a fürdőszobában elrejtette a mobiltelefonját, hogy lefilmezze felesége 10 éves lányát, éjszakánként pedig bement a kislány szobájába, ahol szexuális zaklatásnak tette ki a gyermeket, aki egyszer felébredt, és elmesélte az anyjának a történteket, az asszony pedig azonnal értesítette a rendőrséget.

Ivan Malenica horvát igazságügyi miniszter újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy nyilvánvalóan hiba történt a gyermekintézménybe küldött pedofillal esetében, és mindent kivizsgálnak, ha pedig az érvényben lévő rendszer teszi lehetővé az ilyen eseteket, akkor megváltoztatják a vonatkozó törvényeket.

A horvát tárcavezető szerint igyekeznek megállapítani, hogy az esetnek vannak-e felelősei, és szükség esetén a felelősöket szankcionálják.

Már nincs lejjebb

Aztán az élet gyorsan csattanós választ adott a miniszternek, merthogy egy másik eset is nyilvánosságra került.

A horvát RTL csatorna tudósítása szerint egy szlavónbródi (Slavonski Brod) férfi – aki pedofil filmeket töltött le az internetről – a világhálón keresztül arra akart rábeszélni egy nőt, hogy erőszakoljon meg egy néhány hónapos csecsemőt.

A cselekmény annyira szörnyű, hogy az RTL nem volt hajlandó részleteket közölni, csak annyit árult el, hogy a nő levetkőztette a babát, de végül elutasította, hogy megerőszakolja.

– Ezért az undorító cselekedetért a bíróság mindössze 11 hónapra ítélte a férfit, amit társadalmi munkára változtattak

– jelentette az RTL, amely egy volt ügyvédre és bíróra hivatkozva arra az álláspontra helyezkedett, hogy az előző esethez kísértetiesen hasonló ítélettel a horvát bíróság lábbal tiporta a gyermekek jogait.

– Ez egy gyalázatos ítélet, amely semmi mást nem sugall, mint hogy elértük a mélypontot, ahonnan már nincs lejjebb

– mondta Branko Šerić ügyvéd, Radovan Dobronić, a horvát legfelső bíróság elnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy a horvát törvények téves értelmezéséről van szó az enyhe büntetések kimondása, illetve azok társadalmi munkára történő változtatása esetében.

Az iszonyatot csak fokozta, hogy szerdán reggel nyolc óra körül egy 54 éves férfi Novszkában megkéselte 39 éves feleségét, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tettes nem sokkal ezt követően önmagával is végzett.

Az elkövető nem lett volna ismeretlen a rendőrség előtt, ha nem nyeri vissza a büntetlen előéleti státuszt. A férfi 1999-ben azért került bíróság elé, mert halált okozó testi sértést követett el, ami miatt három évet ült, a pártfogó felügyelői rendszernek köszönhetően azonban szabadult, és büntetett előéletét is törölték.

Ha ezt még lehet tetézni, akkor arra Horvátországban képesek, mára virradóra ugyanis egy játékteremben három férfi agyonvert egy helyi biztonsági embert, miután összeszólalkoztak vele.

A horvát hatóságok azt valójában csak gyanítják, hogy az áldozatot hárman ütötték, mert hogy az elkövetők elszöktek, a halál beálltát viszont nem volt nehéz megállapítani, merthogy a hulla a helyszínen maradt.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava