Connect with us

Horvátország

HORVÁT PEDOFILOK: Gyermekotthonba helyeztek ki társadalmi munkára egy horvát pedofilt

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

pedofilia
trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Olvasási idő: 2 perc

Két eset, két lehetséges nagy hiba a rendszerben – így kommentálta a legutóbbi napok elborzasztó eseményeit a horvát . Először arra derült fény, hogy egy jogerősen elítélt pedofilt, egy speciális gyermekintézménybe küldtek büntetése letöltésére. Ezt követően derült ki, hogy egy másik pedofil férfi az interneten beszélt rá egy nőt egy csecsemő megerőszakolására. Volt egy harmadik elborzasztó történet is, de abban nem voltak gyerekek a másvilágra szenderült főszereplők között, az ügy azonban mutat némi hasonlóságot az említett két esettel.

Kertészkedő pedofil

Tíz éves nevelt lányát zaklatta szexuálisan az a férfi, akit 11 hónap börtönre ítéltek, majd a büntetést társadalmi munkára változtatták, a horvát belügyminisztérium keretében működő eszéki pártfogó felügyelői szolgálat pedig egy szlavóniai település speciális szükségletű gyerekekkel foglalkozó egyesületénél helyezte el.

Horvát médiabeszámolók szerint a pedofil férfi több hónapot töltött ott fizikai munkát végezve, például füvet nyírt, kerítést javított, játszótéri eszközöket festett a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó játszó- és oktatóparkban.

Azért ítélték el, mert 2018 nyarán a fürdőszobában elrejtette a mobiltelefonját, hogy lefilmezze felesége 10 éves lányát, éjszakánként pedig bement a kislány szobájába, ahol szexuális zaklatásnak tette ki a gyermeket, aki egyszer felébredt, és elmesélte az anyjának a történteket, az asszony pedig azonnal értesítette a rendőrséget.

Ivan Malenica horvát igazságügyi miniszter újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy nyilvánvalóan hiba történt a gyermekintézménybe küldött pedofillal esetében, és mindent kivizsgálnak, ha pedig az érvényben lévő rendszer teszi lehetővé az ilyen eseteket, akkor megváltoztatják a vonatkozó törvényeket.

A horvát tárcavezető szerint igyekeznek megállapítani, hogy az esetnek vannak-e felelősei, és szükség esetén a felelősöket szankcionálják.

Már nincs lejjebb

Aztán az élet gyorsan csattanós választ adott a miniszternek, merthogy egy másik eset is nyilvánosságra került.

A horvát RTL csatorna tudósítása szerint egy szlavónbródi (Slavonski Brod) férfi – aki pedofil filmeket töltött le az internetről – a világhálón keresztül arra akart rábeszélni egy nőt, hogy erőszakoljon meg egy néhány hónapos csecsemőt.

A cselekmény annyira szörnyű, hogy az RTL nem volt hajlandó részleteket közölni, csak annyit árult el, hogy a nő levetkőztette a babát, de végül elutasította, hogy megerőszakolja.

Ezért az undorító cselekedetért a bíróság mindössze 11 hónapra ítélte a férfit, amit társadalmi munkára változtattak

– jelentette az RTL, amely egy volt ügyvédre és bíróra hivatkozva arra az álláspontra helyezkedett, hogy az előző esethez kísértetiesen hasonló ítélettel a horvát bíróság lábbal tiporta a gyermekek jogait.

Ez egy gyalázatos ítélet, amely semmi mást nem sugall, mint hogy elértük a mélypontot, ahonnan már nincs lejjebb

– mondta Branko Šerić ügyvéd, Radovan Dobronić, a horvát legfelső bíróság elnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy a horvát törvények téves értelmezéséről van szó az enyhe büntetések kimondása, illetve azok társadalmi munkára történő változtatása esetében.

Az iszonyatot csak fokozta, hogy szerdán reggel nyolc óra körül egy 54 éves férfi Novszkában megkéselte 39 éves feleségét, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tettes nem sokkal ezt követően önmagával is végzett.

Az elkövető nem lett volna ismeretlen a rendőrség előtt, ha nem nyeri vissza a büntetlen előéleti státuszt. A férfi 1999-ben azért került bíróság elé, mert halált okozó testi sértést követett el, ami miatt három évet ült, a pártfogó felügyelői rendszernek köszönhetően azonban szabadult, és büntetett előéletét is törölték.

Ha ezt még lehet tetézni, akkor arra Horvátországban képesek, mára virradóra ugyanis egy játékteremben három férfi agyonvert egy helyi biztonsági embert, miután összeszólalkoztak vele.

A horvát hatóságok azt valójában csak gyanítják, hogy az áldozatot hárman ütötték, mert hogy az elkövetők elszöktek, a halál beálltát viszont nem volt nehéz megállapítani, merthogy a hulla a helyszínen maradt.Játékpercek (zsákbamacska)Horvátország

FÚZIÓS ENERGIA: Vissza a jövőbe, de hol van a repülő autóm?

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

fuzios energia
A mesterséges csillagközi objektum potenciálisan egy olyan anyahajó lehet, amely sok kis szondát bocsát ki a Földre való közeli áthaladása során (Forrás: YouTube, IFMIF-DONES España)
?c=5941&m=425294&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 3 perc

Talán annak is köszönhetően, hogy meglehetősen furcsa kisfiú voltam – már poétikusan ifjú koromban kedvenc szórakozásom az volt, hogy behúzódtam a zongora alá, és olvastam – még most, hajlott koromban sem veszítettem el érdeklődésemet a világ dolgai iránt. Többek között nagy sci-fi rajongó vagyok, és ennek megfelelően legszívesebben az űrben száguldoznék egy összkomfortos űrhajóban, de sajna, ez úgy tetszik, még jócskán odább van. Viszont, a dolgok fejlődnek, és ahogy erre a ChatGPT-is cikkem is igyekezett rávilágítani, a jövő ajtóstól tör ránk, tetszik, nem tetszik.

A horvátok és a fúziós energia

Például, pár évvel ezelőtt is még csak április elsejei viccelődésnek számított volna az a hír, hogy a spanyolok és horvátok csütörtökön Granadában közös igazgatóságot alakítottak a fúziós erőmű építéséhez szükséges anyagok tesztelésére, egy 707 millió eurós uniós projekt keretében.

Az IFMIF-Dones névre keresztelt projekt elnöke Staša Skenžić, a horvát oktatási minisztérium nemzetközi együttműködési osztályának vezetője lesz.

A dél-spanyolországi Granadában tartott ülésen megállapodás született arról, hogy két horvát, két spanyol és két megfigyelő országból származó tag ül majd a testületben.

Az IFMIF-Dones projekt keretében egy létesítményt építenek Escuzarban, mintegy 20 kilométerre Granada városától. A kísérleti telephelyen a fizikusok az Európai Unió első fúziós erőművének megépítéséhez szükséges anyagok kutatásával foglalkoznak majd.

A projektben egyenlőre Spanyolország 50 százalékos, pedig 5 százalékos részesedéssel vesz részt.

Pénteken 13 másik ország és három intézmény képviselői gyűltek össze Granadában, amelyek részt vehetnek a fennmaradó 45 százalékos részesedésben.

Minden ország részt vett a vitában, és nagyon örülünk a projektbe való belépés iránti érdeklődésnek

– mondta Tonči Tadić fizikus, a horvát csapat vezetője a Hina, horvát állami hírügynökségnek.

Véleménye szerint a japán küldöttséggel való találkozó különösen sikeres volt, és Németország is nagy érdeklődést mutatott.

Az ülésen olaszországi, franciaországi, belgiumi, szlovéniai, szlovákiai, csehországi, romániai, ausztriai, finnországi, litvániai, lettországi és magyarországi küldöttségek, valamint az EURATOM, az EUROfusion és a Fusion for Energy (F4E) nemzetközi szervezetek is részt vettek.

Az EURATOM várhatóan 20 százalékos részesedéssel lép be

– mondta Tadić, hozzátéve, hogy a szervezet először a vezetőség ülését akarja megtartani a befogadás megvitatására.

A Pentagon mindenre rátromfolt

A „ a jövőbe” érzést erősíti az az elképesztő híradás is, melynek értelmében fennáll a lehetősége, hogy földönkívüli anyahajók és kisebb szondák látogathatnak meg bolygókat a Naprendszerünkben, beleértve a Földet is.

A mesterséges csillagközi objektum potenciálisan egy olyan anyahajó lehet, amely sok kis szondát bocsát ki a Földre való közeli áthaladása során. Ez egy olyan működési elv által valósulhat meg, amely nem különbözik túlságosan a NASA küldetéseitől

– írta Sean Kirkpatrick, a Pentagon azonosítatlan légijelenség-kutató irodájának vezetője egy kutatási jelentésben, amelyet Abraham Loeb, a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének elnöke társszerzőként jegyez.

Fúziós energia

Szóval nem egy oregoni erdőcsősznek káprázott a szeme, minek következtében UFO-kat vélt felfedezni a csillagos égen, hanem a fent jelzett tiszteletreméltó urak hivatalos jelentésében szerepel a sztori, az ember meg csak kapkodja a fejét.

És ez csak két érdekesség, amit ötletszerűen kiragadtam az információk örvényéből. Szinte követhetetlen a tudomány és a technológiák fejlődése, a médiába csak nagy ritkán törnek be az efféle hírek, és ezért még arról sem beszélhetünk, hogy csak a jéghegy csúcsát látjuk, hanem annak elenyészően kicsi csücskét.

Teljesen vad dolgok kerülnek szóba, az élet meghosszabbításától kezdve a zero point energia megcsapolásáig, a fény sebességét meghaladó utazás lehetőségétől az ezer évig tartó elemig.

Fúziós autó

Mindezt lehet hogy már holnap, de lehet, hogy soha sem fogjuk látni. Csak az a biztos, hogy vágtatunk a jövőbe, még ha ezt nem is tudjuk.

Én személy szerint belenyugodtam abba, hogy el sem tudom képzelni, mit hoz a holnap, viszont van egy valami amit hiányolok a nagy fene futurizmusból.

Hol van a repülő autó, kérdem én? Már a múlt század ötvenes éveitől ígérgetik, de sehogy valósul meg. Pedig nagy szükség volna rá. Az ember egy óra alatt felugorhatna Pestre megnézni a haverokat, vagy fél óra alatt leérhetne az Adriára friss halat venni, vagy húsz perc alatt Szlavónországba, ahol a fekete malac túr…Játékpercek (zsákbamacska)Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Utazás

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

A BALK a világban

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: