Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

LELKENDEZÉS: Spanyolország őszinte barátja Szerbiának, az egyik legnagyobb a világon

ket nagy ember
KÉT NAGYEMBER: Közösen csodálták Nikola Jokić szerb kosárlabdázót

Olvasási idő: 2 perc

őszinte barátja Szerbiának, az egyik legnagyobb a világon. Kiváltság, öröm és megtiszteltetés volt Sánchez miniszterelnökkel beszélni. Így lelkendezett a Twitteren Aleksandar , elnök, miután a tegnap esti órákban fogadta a Belgrádba látogató spanyol öt.

Alaphang

A lelkendezés annak szólt, hogy Spanyolország nem ismeri el Koszovó függetlenségét, és ennek megfelelően Pedro Sánchez mostani balkáni körútján nem is látogat el a függetlenségét önhatalmúlag kikiáltott Koszovó fővárosába.

Belgrád általában nem csinál ügyet abból, hogy a -Balkánra érkező vendégek a felkeresése előtt vagy után elmennek Pristinába, azt viszont örömmel jegyzik meg, hogy ha valamelyik vendég ezt nagyritkán nem teszi meg.Spanyolországnak természetesen megvan a maga oka, hogy miért nem ismeri Koszovót, hiszen a baszkok vagy a katalánok a párhuzam alapján bátorítást kapnának a maguk függetlenségének követeléséhez, ha a madridi vezetés elfogadná az albán többségű Koszovó állami mivoltát.

Tehát ez eleve megadja minden spanyol-szerb találkozó alaphangját, miközben a szerbeknek és a spanyoloknak egyébként túl sok közük nincs egymáshoz, más világban élnek, a távolság miatt a külkereskedelem sem jelentős, tavaly csak 811 millió euró volt, és lehet, hogy idén talán eléri az egymilliárdot.

Konstans spanyol támogatás

A szimpátia terén így a “hasonló sors” játszik fontos szerepet.

A spanyol folyamatosan és állandóan támogatja Szerbia európai útját, valamint hazánk területi integritását, amiért Belgrád hálás

– mondta a szerb elnök az igencsak elnyűtt politikai közhelyet, aminek Spanyolország esetében azért más tartalma van, mint úgy általában.

Vučić a Nyitott Balkánról is beszélt Sáncheznek, és az is lehet, hogy fel is venné a spanyolokat a “társulatba”, ha azok a Balkánon élnének.A találkozónm szóba került Ukrajna is, ennek kapcsán a szerb államfő elmagyarázta vendégének a belgrádi álláspontot, majd a közelgő őszi-téli időszakra koncentráltak.

A válság miatt mindketten aggódunk, mások az életkörülmények és az aggodalom okai, de abban egyetértünk, hogy minden bizonnyal az lenne a legjobb, ha az érintettek befejeznénk a háborút és visszatérnénk a normális élethez

– jegyezte meg Vučić, aki büszkén dicsekedett el azzal, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére a szerb gazdaság az év első hét hónapjában nem deficites, ami persze nem jelenti azt, hogy az energiaválság miatt az év végéig nem lesz az.

Fantasztikus

Sánchez a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Szerbia 2002 óta van az európai úton, és elmondta, hogy Belgrád mindig számíthat Spanyolország támogatására, mondjuk a következő húsz évben is, bár ezt nem tette hozzá.

Spanyolország és Szerbia politikai kapcsolatai fantasztikusak, és meggyőződésem, hogy a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok is elérhetik ezt a szintet

– lelkendezett diplomáciailag a spanyol kormányfő, aki azt ígérte, hogy a következő időkben sok spanyol cég telepszik meg Szerbiában.

A spanyol miniszterelnök kiemelte, hogy ő és Vučić is nagy kosárlabda rajongók, és a szerb államfővel folytatott beszélgetés során csodálatát fejezte ki Nikola Jokić szerb kosárlabdázó iránt.Sánchez elmondta, hogy a nyugat-balkáni országok felkeresése részéről azt az ígéretét jelenti a nyugatbalkáni régiónak régiónak, hogy része lesz, azt persze nem tette hozzá, hogy csak győzze kivárni.

A spanyol miniszterelnök augusztus 1-ig ellátogat Szarajevóba, Mostarba, Podgoricába, Szkopjéba és Tiranába is. A sorban felkeresése lehet különösen érdekes, természetesen nem azért, mert ott megkoszorúzza az elesett spanyol katonák emlékművét.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: