Connect with us

Szerbia

AKCIÓBAN: A szerb rendőrség másfél év alatt 30 szervezett bűnözői csoportot számolt fel

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

vulin szervezett
A cikk meghallgatása

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter a napokban kijelentette, hogy a rendőrség másfél év alatt több mint 30 szervezett bűnözői csoportot oszlatott fel, ebből 2022 januárja és júniusa között 12 szervezett bűnözői csoportot számoltak fel, és 79 embert gyanúsítottak meg. A szerb belügyminisztérium közleménye szerint a rendőrség öt hónap alatt több mint két tonna kábítószert és 35 533 darab különféle drogkészítményt foglalt le, valamint 24 “marihuánatermesztő laboratóriumot” fedezett fel.

Vučić az Isten

A behízelgő stílusáról ismert belügyminiszter minden nyilvános és nem nyilvános szereplése alkalmával “hozsannázik egyet”, hogy Aleksandar Vučić nevét a szájára veheti, így ezt az alkalmat sem szalasztotta el.

Ezúttal úgy fogalmazott, hogy a szerb rendőrség tagjai teljes mértékben bírják az államvezetés bizalmát, Vučić elnökkel az élen, és ezért folytatják a “még hevesebb és kompromisszumok nélküli küzdelmet azok ellen, akik megmérgezik is kifosztják a szerb gyerekeket és állampolgárokat”.

A bűnügyi rendőrség korrupcióellenes osztályának eredményeivel kapcsolatban Vulin rámutatott, hogy 2022 első öt hónapjában ez az osztály 176 embert tartóztatott le, akik illegálisan kétmilliárd dinárhoz (6,6 milliárd forint) jutottak.

A korrupcióellenes főosztály 2022. január 1. és május 31. között összesen 244 büntetőeljárást indított 432 személy ellen, ebből az említett 176 embert 481 bűncselekmény elkövetése, mintegy kétmilliárd dinár értékű jogellenes vagyoni haszonszerzés, valamint több, mint 1,7 milliárd dinár (5,6 milliárd forint) értékű károkozás miatt már el is ítéltek.

A közlemény szerint Vulin kiemelte: büszke arra, hogy az első öt hónapban 5,4 százalékkal csökkent a súlyos lopások száma a tavalyi év azonos időszakához képest, számára ugyanis a legfontosabb az “egyszerű emberek biztonsága”.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava