Connect with us

Albánia

HÚSVÉTI BULVÁR: Rendőri kíséretet kapott az albán miniszterelnök, mert nem viselt maszkot(?)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

A Der Spiegel április közepén szenzációként adott el egy decemberi hírt, amely szerint Edi Rama botrányt kavart a Lufthansa egyik repülőgépének fedélzetén a koronavírus negyedik hulláma idején. A nagynevű német lap erről néhány órával ezelőtt számolt be. A Der Spigel cikkének alcímében az olvasható, hogy az albán miniszterelnök nem akart maszkot viselni, ami csak részben igaz, mert Rama nem akart az előírásoknak megfelelő maszkot viselni. Az albánok szerint még ez sem igaz.

A detroiti járat

Edi Rama botrányt kavart a Lufthansa repülőgépének fedélzetén a koronavírus negyedik hulláma idején – írja tehát a Der Spiegel.

Az utastársak szerint a tiranai kormány vezetője december elején olyan hevesen tagadta meg az orvosi maszk viselését egy Frankfurtból Detroitba induló járaton, hogy a légiutas-kísérőknek a kapitányt kellett segítségül hívniuk.

Miután azonban ő sem tudta meggyőzni az albán kormányfőt arról, hogy szövetmaszk helyett FFP2-es vagy sebészeti maszkot viseljen, Ramát a német szövetségi rendőrség kísérte le a fedélzetről.

Az albán miniszterelnök csak azt követően engedett, miután a német külügyminisztérium egyik sürgősen behívott/kihívott alkalmazottja elbeszélgetett vele.

Rama végül beleegyezett abba, hogy a Lufthansa fedélzetén tartózkodó összes többi utashoz hasonlóan betartsa az előírásokat.

A légitársaság ezt követően átfoglalta őt és tízfős delegációját egy újabb, Egyesült Államokba tartó járatra, és még a fedélzeti maszkviselési kötelezettség megsértése miatt kiszabható esetleges bírságot is elengedte – elvégre egy szegény kis balkáni országból származik, de ezt már mi tettük hozzá.

Ez akkor derült ki, amikor a Lufthansa főnöke, Carsten Spohr a Spiegelnek nemrég adott interjúban megemlítette az esetet.

A légitársaság főnöke ugyan nem nevezte meg Ramát, de hangsúlyozta, hogy a maszk viselésének kötelezettsége tekintetében nincs kedvezményes elbánás – még egy kormányfő esetében sem.

A cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy a Spiegel miért kötötte az esetet az albán miniszterelnökhöz, bár nem kételkedünk a nagynevű német lap szavahihetőségében, de ez előfordulhatott volna bármelyik harmadik világból származó vezetővel.

A szépséghiba

Endri Fuga, az albán miniszterelnök főszóvivője a Twitteren cáfolta a Der Spiegel állításait, amelyek szerint Ramát azért kísérték le a Lufthansa gépéről, mert nem volt hajlandó maszkot viselni.

Fuga szerint az esetet a legénység egyik tagjának kötelességszegése okozta. Ennek igazolására a főszóvivő a tweethez csatolta a Lufthansa levelének alább látható első bekezdését, amelyben a légitársaság elnézést kér az esetért.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava