Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Albánia

HÚSVÉTI BULVÁR: Rendőri kíséretet kapott az albán miniszterelnök, mert nem viselt maszkot(?)

edi rama a divatdiktator
A "divatdiktátor" albán miniszterelnök, Edi Rama éppen a fedélzeten van (Forrás: Exit)
Olvasási idő: 2 perc

A április közepén szenzációként adott el egy decemberi hírt, amely szerint botrányt kavart a Lufthansa egyik repülőgépének fedélzetén a negyedik hulláma idején. A nagynevű lap erről néhány órával ezelőtt számolt be. A Der Spigel cikkének alcímében az olvasható, hogy az nem akart maszkot viselni, ami csak részben igaz, mert Rama nem akart az előírásoknak megfelelő maszkot viselni. Az albánok szerint még ez sem igaz.

A detroiti járat

Edi Rama botrányt kavart a Lufthansa repülőgépének fedélzetén a koronavírus negyedik hulláma idején – írja tehát a Der Spiegel.

Az utastársak szerint a tiranai vezetője december elején olyan hevesen tagadta meg az orvosi maszk viselését egy Frankfurtból Detroitba induló járaton, hogy a légiutas-kísérőknek a kapitányt kellett segítségül hívniuk.

Miután azonban ő sem tudta meggyőzni az albán kormányfőt arról, hogy szövetmaszk helyett FFP2-es vagy sebészeti maszkot viseljen, Ramát a német szövetségi rendőrség kísérte le a fedélzetről.

Az csak azt követően engedett, miután a német külügyminisztérium egyik sürgősen behívott/kihívott alkalmazottja elbeszélgetett vele.

Rama végül beleegyezett abba, hogy a Lufthansa fedélzetén tartózkodó összes többi utashoz hasonlóan betartsa az előírásokat.

A légitársaság ezt követően átfoglalta őt és tízfős delegációját egy újabb, Egyesült Államokba tartó járatra, és még a fedélzeti maszkviselési kötelezettség megsértése miatt kiszabható esetleges bírságot is elengedte – elvégre egy szegény kis balkáni országból származik, de ezt már mi tettük hozzá.

Ez akkor derült ki, amikor a Lufthansa főnöke, Carsten Spohr a Spiegelnek nemrég adott interjúban megemlítette az esetet.

A légitársaság főnöke ugyan nem nevezte meg Ramát, de hangsúlyozta, hogy a maszk viselésének kötelezettsége tekintetében nincs kedvezményes elbánás – még egy kormányfő esetében sem.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy a Spiegel miért kötötte az esetet az albán miniszterelnökhöz, bár nem kételkedünk a nagynevű német lap szavahihetőségében, de ez előfordulhatott volna bármelyik harmadik világból származó vezetővel.

A szépséghiba

Endri Fuga, az albán miniszterelnök főszóvivője a Twitteren cáfolta a Der Spiegel állításait, amelyek szerint Ramát azért kísérték le a Lufthansa gépéről, mert nem volt hajlandó maszkot viselni.

Fuga szerint az esetet a legénység egyik tagjának kötelességszegése okozta. Ennek igazolására a fő a tweethez csatolta a Lufthansa levelének alább látható első bekezdését, amelyben a légitársaság elnézést kér az esetért.

lufthansa

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: