Connect with us

A Háború

KONFISZKÁLTAK: A horvát kormány lefoglalt három, orosz oligarchához köthető luxusjachtot

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A Royal Romance
play icon A cikk meghallgatása

A horvát kormány lefoglalt három luxusjachtot a fiumei, valamint a közép-horvátországi betinai és skradini kikötőben – jelentette a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön. Horvátország először blokkolta olyan orosz milliárdosok vagyonát, akik az Európai Unió szankciós listáján szerepelnek az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt.

FOCNdkOXMAM 0E2

Két jóbarát (Forrás: Twitter)

A fiumei kikötőben tartózkodó Royal Romance nevű luxusjacht értéke 180 millió dollár, és a lap szerint Viktor Medvedcsuk, ismert ukrán üzletemberé, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjaként tartanak számon. A jacht éves karbantartási költségét 15-20 millió dollárra becsülik.

A másik két hajó tulajdonosáról nincsenek információk.

Egy szlavón bródi (Slavonki Brod) cég számláját is zárolták a hatóságok. A Đuro Đaković termoenergetikai létesítmény Kft. tulajdonosa, Alekszej Mordasov, az egyik leggazdagabb orosz oligarcha.

Hozzátette: megbízható források szerint Zágráb még három hajót tervez lefoglalni, valamint további hat orosz érdekeltségű vállalat számláját zárolni.

A Jutarnji list tudomása szerint a pénzügyminisztérium próbál Brüsszellel egyeztetni arról, hogy a Horvátországban tevékenykedő, orosz érdekeltségű vagy tulajdonú cégek hogyan tudnának tovább működni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava