Connect with us

Horvátország

HIDO NEM VOLT VESZÉLYBEN: Tűz ütött ki Horvátország belgrádi nagykövetének rezidenciáján

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A nagykövet, Hidajet Biščević úgy nyilatkozott az N1 belgrádi televíziónak, hogy a tűz kitörésének pillanatában senki sem tartózkodott a helyszínen, így senki sem került életveszélybe.

A tűz

Csak a macska és a kutya volt az épületben, de belgrádi sajtójelentések azok is túlélték a tüzet.

– Ez komoly és hatalmas tűz volt. Ezer szerencse, hogy sem a feleségem, sem én nem tartózkodtunk otthon

– mondta a nagykövet.

Az első hírek szerint a rezidencia tetőtéri részében csaptak fel a lángok, amelyekkel a helyszínre érkező tűzoltók több mint egy órán át küzdöttek.

Egyelőre nincsenek információk a tűz keletkezésének okáról.

A nagykövet

Hidajet “Hido” Biščević szarajevói születésű, bosnyák származású horvát diplomata, aki korábban újságíróként tevékenykedett, dolgozott az Omladinski tjedniknél, a Poletnál és a Vjesniknél. 1990-től 1992-ig a zágrábi Vjesnik főszerkesztője volt, innen került a diplomáciába, vagyis “jött a politika & all that jazz”, mint ahogy azt egyik tisztelője írta a Twitteren.

Jó nevű külpolitikai újságírónak számított, egy ideig a horvát külügyminiszter tanácsadója is volt, 1995 és 1997 között töltötte be ezt a posztot. Előtte nagykövetként szolgált Törökországban, majd Moszkvába, később pedig Belgrádba került, legutóbb egy spliti horvát fiatalember belgrádi eltűnésével kapcsolatban irányult rá nagyobb figyelem.

Emlékezetes megnyilvánulásai közé tartozik az a visszaemlékezés, amely szerint Franjo Tuđman horvát államalapító államfő tőle kérdezte meg halála előtt, hogy kire hagyja Horvátországot?

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava