Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

ZAVARKELTŐ NYILATKOZATOK: Elhatárolódott a horvát kormányfő az Ukrajnával kapcsolatos államfői kijelentésektől

plenkovic
Screenshot

Olvasási idő: 1 perc

Andrej úgy fogalmazott, hogy államfő rontja hitelességét, és árt az ország hírnevének. A kormányfő erről a kabinet csütörtöki ülésén beszélt, hozzátéve, hogy kormánya elhatárolódik az Ukrajnával kapcsolatos kijelentéseitől.

Szégyent hoz az országra!

Horvát médiabeszámolók szerint a úgy vélte, hogy az államfő szavai csalódást okoznak, zavarba hozzák Horvátország partnereit az Egyesült Államoktól az Európai Unión ül a szomszédos országokig.

Milanović nyilatkozatai szégyenletesek, és kárt okoznak Horvátország hírnevének– fogalmazott Plenković, aki szerint várhatóan több országban is bekéretik majd a horvát nagykövetet Milanović kijelentései miatt, ami Ukrajna esetében már meg is történt, illetve amit külön is megerősített a horvát .

Ez rossz, ez botrányos, rontja Horvátország megbecsülését és tekintélyét. Ezek a kijelentések teljes ellentétben állnak a horvát kormány külpolitikájával, elvi álláspontjával. Nemcsak Ukrajna, hanem számos más ország vonatkozásában is

– húzta alá a kormányfő, aki eddig már számos szócsatát vívott a horvát államfővel belpolitikai téren.

Milanović, aki korábban kormányfő volt, gyakran tart alkalmi sajtótájékoztatókat egy-egy vidéki látogatása alkalmával. Ilyenkor akár egy órán keresztül is válaszol újságírói kérdésekre, és fogalmaz meg markáns véleményeket a jobboldali zágrábi kormánnyal, a szomszédos országokkal, de Brüsszellel vagy Washingtonnal szemben is.

Kedden például úgy fogalmazott, hogy Ukrajnának nincs helye a -ban, és hogy az orosz-ukrán válságnak semmi köze Ukrajnához vagy Oroszországhoz, és inkább Joe Biden elnökkel és kormányzásával van összefüggésben. Azt is mondta, hogy a 2014-es Majdan-tüntetések óta Ukrajna változatlanul “a világ egyik legkorruptabb országa, gazdaságilag stagnál, az EU-tól pedig nem kapott semmit”.

Ennek nyomán az ukrán külügyminisztériumba kérették Horvátország kijevi nagykövetét, és nyilvános bocsánatkérést követeltek Zágrábtól Milanović kijelentései miatt.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: