Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Energia

NEM JELENTETT: Kisebb tűz volt az obrenovaci erőműben, Vučić kirúgja a szerb villamosművek igazgatóját

NEM JELENTETT: Kisebb tűz volt az obrenovaci erőműben, Vučić kirúgja a szerb villamosművek igazgatóját tent b
Ismét tűz volt (Forrás: Twitter)

Olvasási idő: 1 perc

Szikrákat szórt dühében a szerb elnök, miután a titkosszolgálattól tudta meg, hogy reggel tűz volt az obrenovaci Nikola Tesla hőerőmű egyik blokkjában (TENT B). Emiatt felelősségre vonta a szerbiai villanygazdaság (Elektroprivreda Srbije, EPS) igazgatóját, akit arra szólított fel, hogy újév után “foglalkozzon valami mással”.

Reggel fél ötkor kisebb tűz ütött ki az obrenovaci Nikola Tesla hőerőműben, a lángokat sikerült gyorsan megfékezni.

Az ezzel kapcsolatos híreket később a sajtónak megerősített az EPS is, amely közölte, hogy dolgoznak a következmények elhárításán, valamint a TENT B visszakapcsolásán a hálózatba.

Milorad Grčić, az EPS igazgatója a történtekről azonban nem értesítette a vidéken portyázó Aleksandar Vučić államfőt, aki ezt a titkosszolgáltoktól, egészen pontosan a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökségtől (BIA) tudta meg.

Vučić a dél-szerbiai Seništéből azt üzente Grčićnek, hogy újévig stabilizálja az energiaszektor válsága következtében kialakult helyzetet, majd “csináljon valami mást”.

Vučić, aki kétnapos látogatást tesz a zlatibori és raškai körzeteben délelőtt azt kérdezte az energiaipari vezetőtől, hogy miért nem értesítette az erőműben kiütött kisebb tűzről, amire az EPS igazgatója azt válaszolta, hogy “a probléma közben megoldódott”.

Grčić, miért nem mondtad el nekem, hogy kisebb tűz volt a B1-ben? Nem az a kérdés, hogy mit oldottatok meg, hanem az, hogy miért nem szóltál? Nem a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökségtől kellene megtudnom, hanem tőled, és nem a reggeli jelentésből kellene értesülnöm

– mondta Vučić, aki nyomatékosan még hozzátette:

Szerintem újévig stabilizáld a helyzetet, aztán, Mićo, csinálj valami mást!


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

NEM JELENTETT: Kisebb tűz volt az obrenovaci erőműben, Vučić kirúgja a szerb villamosművek igazgatóját balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás