Connect with us

Energia

NEM JELENTETT: Kisebb tűz volt az obrenovaci erőműben, Vučić kirúgja a szerb villamosművek igazgatóját

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Szikrákat szórt dühében a szerb elnök, miután a titkosszolgálattól tudta meg, hogy reggel tűz volt az obrenovaci Nikola Tesla hőerőmű egyik blokkjában (TENT B). Emiatt felelősségre vonta a szerbiai villanygazdaság (Elektroprivreda Srbije, EPS) igazgatóját, akit arra szólított fel, hogy újév után “foglalkozzon valami mással”.

Reggel fél ötkor kisebb tűz ütött ki az obrenovaci Nikola Tesla hőerőműben, a lángokat sikerült gyorsan megfékezni.

Az ezzel kapcsolatos híreket később a sajtónak megerősített az EPS is, amely közölte, hogy dolgoznak a következmények elhárításán, valamint a TENT B visszakapcsolásán a hálózatba.

Milorad Grčić, az EPS igazgatója a történtekről azonban nem értesítette a vidéken portyázó Aleksandar Vučić államfőt, aki ezt a titkosszolgáltoktól, egészen pontosan a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökségtől (BIA) tudta meg.

Vučić a dél-szerbiai Seništéből azt üzente Grčićnek, hogy újévig stabilizálja az energiaszektor válsága következtében kialakult helyzetet, majd “csináljon valami mást”.

Vučić, aki kétnapos látogatást tesz a zlatibori és raškai körzeteben délelőtt azt kérdezte az energiaipari vezetőtől, hogy miért nem értesítette az erőműben kiütött kisebb tűzről, amire az EPS igazgatója azt válaszolta, hogy “a probléma közben megoldódott”.

– Grčić, miért nem mondtad el nekem, hogy kisebb tűz volt a B1-ben? Nem az a kérdés, hogy mit oldottatok meg, hanem az, hogy miért nem szóltál? Nem a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökségtől kellene megtudnom, hanem tőled, és nem a reggeli jelentésből kellene értesülnöm

– mondta Vučić, aki nyomatékosan még hozzátette:

– Szerintem újévig stabilizáld a helyzetet, aztán, Mićo, csinálj valami mást!

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava