Connect with us

Baleset

HALÁLOS ÁLDOZATOK IS VANNAK: Súlyos közúti szerencsétlenség Szlavónbródnál, felborult egy koszovói autóbusz

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
A horvát rendőrség közleménye szerint nem sokkal reggel fél hét előtt súlyos közlekedési szerencsétlenség történt Szlavónbródnál (Slavonski Brod), amelyben 10 ember meghalt, 15 pedig súlyosan megsérült, ketten közülük intenzív kezelésben részesülnek. Az autóbusznak a két sofőr mellett 67 utasa volt.

A horvát rendőrség közlése szerint a szerencsétlenség azért következett be, mert az autóbusz 52 éves vezetője egy pillanatra elaludt a volánnál, amit maga is beismert.

A Frankfurt- Pristina útvonalon közlekedő autóbusza ezért letért az útról, majd felborult.

Ennek következtében kilenc utas, és a pihenőidejét töltő sofőr életét vesztette. Negyvennégy személyt a szlavónbródi kórházba szállítottak, négyet azonnal megműtöttek.

A szerencsétlenség előidézése miatt a horvát hatóságok őrizetbe vették a pristinai Deva Tours tulajdonában lévő autóbusz vezetőjét, akit súlyos következményekkel járó közlekedésbiztonsági bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A horvát köztársasági elnök és más horvát illetékesek is részvétüket fejezték ki az áldozatok családtagjainak és Koszovó népének, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívántak.

Az eset miatt Szalónbródba látogat Albin Kurti koszovói miniszterelnök, aki Andrej Plenković horvát kormányfővel közösen keresi fel a kórházat, ahol a szerencsétlenség sérültjei ápolják.

Kurti váratlan látogatása miatt Plenković lemondta más jellegű programját.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava