Connect with us

Hadgyakorlat

POLIGON: Harckocsiban fulladt meg egy altiszt egy szerbiai gyakorlaton, hivatalosan hirtelen rosszullét következtében halt meg
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
A szerbiai védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint a Pešter-fennsíkon folyó képzés során az egyik harci járműben tartózkodó főtörzsőrmester rosszul lett, és elhunyt. A szerbiai ellenzéki Néppárt alelnöke ugyanakkor azt állítja, hogy a minisztérium nem mond igazat, a katonatiszt ugyanis megfulladt a járműben, amikor beindult a tűzvédelmi rendszer. A Pešter-fennsík Szerbia egyik legneuralgikusabb pontján van, egészen pontosan a Szandzsákban, a koszovói-montenegrói-szerbiai hármashatár környékén.

Hivatalosan rosszul lett

A hivatalos közlemény szerint a Pešter-fennsíkon tartott képzés során rosszul lett Dejan Stojković főtörzsőrmester, aki az egyik páncélozott harci jármű személyzetének tagja volt.

Az altisztet a helyszínen sürgősségi orvosi ellátásban részesítették, majd a szerb hadsereg helikopterével a kraljevói egészségügyi központba szállították, ahol megpróbálták újraéleszteni.

Az orvosok minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni a főtörzsőrmester életét.

A szerb honvédelmi miniszter és a hadsereg vezérkari főnöke részvéttáviratokat küldött az elhunyt katonatiszt családjának.

Az 1982-ben a koszovói Prizrenben született Stojković 2002 óta volt a szerb hadsereg tagja, nős, két gyermek apja.

Az ellenzék szerint megfulladt

Nikola Lakić, az ellenzéki Néppárt alelnöke a Twitteren azzal vádolta meg a szerbiai védelmi minisztériumot, hogy nem mond igazat.


– Hazugok! Dejan Stojković altisztet azért vesztette életét a Pešteren, mert a magas hőmérséklet miatt beindult a jármű tűzoltórendszere, amely megfojtotta

– mutatott rá Nikola Lakić, aki még hozzátette, hogy Nebojša Stefanović védelmi minisztér és Milan Mojsilović vezérkari főnök az altiszt családjának küldött táviratban is hazudott.

Az ellenzéki politikus feltételezi, hogy a katonai illetékesek azért hazudtak, mert felvetődik a felelősségük.

A szerb Néppárt alelnöke megkérdezte a vezérkari főnöktől, hogy mikor szervizelték legutóbb a meghibásodott tűzvédelmi rendszert.

– Mojsilović! Vesd le az egyenruhát, és menj el birkapásztornak, mert a katonáid békeidőben halnak meg Vučić köztársasági elnök és Stefanović miniszter alkalmatlansága miatt

– szólította fel a vezérkari főnököt az ellenzéki politikus, aki szerint ilyen esetekben Japánban tábornok lesznek öngyilkosok, de ezt Szerbiában senki sem várja a vezérkari főnöktől.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava