Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Egyesült Államok

ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak”

kosovo montenegro
Olvasási idő: 1 perc

 
Szerbia két alkalommal adományozott vakcinákat Montenegrónak még az “oltási szezon” kezdetén. Először négyezer V vakcinát, amelynek első felét február közepén szerb miniszterelnök szállította le Podgoricába, és adta át Zdravko Krivokapićnak, az azóta Belgrádban már többszörösen kiátkozott montenegrói miniszerelnöknek. Szerbia április végén újabb tízezer AstraZeneca vakcinát küldött Podgoricába.

Montenegró segít

Az RTK “állami ” jelentése szerint most Montenegró volt az adományozó, a Koszovói Biztonsági Erők (KSF) pedig a kedvezményezett. ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a
az Egyesült Államok erőteljes támogatásával ezt a fegyveres alakultot fejleszti fel hadsereggé. A KSF nemrégiben részt vett a Defender Europe 21 NATO-hadgyakorlaton is.

A 400 (négyszáz) vakcina adományozás ét Armend Mehaj koszovói védelmi miniszter jelentette be. Mehaj szerint Montenegró COVID elleni oltásokat ajánlott fel a Koszovói Biztonsági Erőknek.

Ez az adomány és más kétoldalú tevékenység annak a szoros együttműködésnek az eredménye, amelyet montenegrói kollégámmal, Olivera Injac védelmi miniszterrel folytattunk az utóbbi időben. Kétoldalú együttműködésünket a jövőben abba az irányba tereljük, hogy szomszédos országokként hozzájárulhassunk a békéhez, a biztonsághoz és a stabilitáshoz a régióban és azon túl is

– mondta Mehaj. 1610578482 olivera injac ministarka odbrane crne gore 05012021 dobrilo malidzan 26 i 960x600 removebg preview

A montenegrói védelmi miniszter május közepén folytatott on-line megbeszélést pristiani kollégájával, és ezt követően kijelentette, hogy Montenegró erősíteni kívánja védelmi kapcsolatait Koszovóval.

Olivera Injac ezzel összefüggésben kifejezte meggyőződését, hogy Montenegró tapasztalata a -tagság megszerzése felé vezető úton felbecsülhetetlen értékű lesz Koszovó számára, a két ország ugyanis ugyanazokat a külpolitikai célokat követi.

Amerika még inkább segít

Az RTK arról is beszámolt, hogy a Fehér Ház kidolgozta a szegényebb országok számára szánt 80 millió vakcina elosztási tervét.

A terv szerint 60 millió adag vakcinát a globális COVAX-rendszeren keresztül juttatnak el a rászorulóknak, 20 milliót pedig a konkrét partnereknek, mihelyt a célországok készen állnak a vakcina befogadására, és rendeződnek a felmerülő adminisztrációs és logisztikai problémák, amely késleltetik a leszállítást.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezekből a vakcinákból két balkáni ország közvetlenül – tehát nem a COVAX-rendszeren keresztül – részesül, az egyik , a másik pedig Koszovó.

A Közép-Európai térség országai közül , Grúzia és is közvetlenül juthat hozzá a Pfizer, Moderna és Johnson&Johnson vakcinákhoz.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: