Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

SOROZATOS ROBBANÁSOK: Tűz ütött ki egy szerbiai lőszergyárban, a kár kétmillió euró (videók)

E3BUeL6XIAIrvw4
Olvasási idő: 1 perc

 
Sorozatos robbanások történtek a közép-szerbiai Čačak lőszergyárában péntek hajnalban, a helyszíni jelentések szerint senki nem sérült meg. Aleksandar Vučić szerb elnök úgy nyilatkozott, hogy a kár két millió euró.

Belgrádi médiajelentések szerint az első robbanás éjjel fél kettő körül történt a Sloboda (Szabadság) gyár egyik raktárában. Az éjszakai műszakban dolgozókat azonnal kimenekítették, a környéken élőket pedig evakuálták.

A tűz a gyújtószerkezetek raktárában keletkezett, emiatt sorozatos robbanások következtek be.


A kockázat nagyságát jelzi, hogy még a péntek délutáni órákban is történtek detonációk.

Aleksandar Vulin belügyminiszter tájékoztatása szerint a helyzet lassan stabilizálódik, a tűzoltók azonban várhatóan csak 24 órával az utolsó robbanás után léphetnek be a lőszergyárba. A tüzet pénteken három helikopterrel oltották.kis festett kabatok222kis festett kabatok

A gyár igazgatója arra kérte a katasztrófa helyszínének közelében lakókat, hogy egyelőre ne térjenek haza otthonaikba.

Aleksandar Vučić szerb elnök szerint a rend csak a jövő hét elejére, azaz hétfőre állhat helyre.Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Szakértők szerint azonban emberi mulasztás vagy hanyagság történt, de nem zárják ki a szándékosságot sem.

Legutóbb 2010-ben volt hasonló robbanás a lőszergyárban, akkor sem sérült meg senki, ám megsemmisült a lőszergyártó részleg mintegy kétezer négyzetméteres üzeme. 2003-ban egy robbanás során a gyár három dolgozója vesztette életét.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: