Connect with us

Helyhatósági választások

HALADÓ DEMOKRÁCIA: Hogyan veti meg a lábát egy korábban szinte tiszta magyar faluban a Szerb Haladó Párt?

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

 
Az onlyyu.net arról számolt be, hogy a Szerb Haladó Párt hogyan veti meg a lábát egy bácskai faluban, amelynek a lakossága ma is 86%-ban magyar. Korábban a BALK is írt arról, hogy Bácskossuthfalván (Stara Moravica) Orbán- Vučić fotóval igyekezett megszólítani a helyi magyarokat Szerbia vezető pártja, amely saját jelölteket indít a közel ötezer lakosú faluban a szövetséges Vajdasági Magyar Szövetséggel szemben is.

Zajos kampányolás

Zajlik a kampány a június 13-ai helyi közösségi (önkormányzati) választások előtt – írja az onlyyu.net, amely szerint a helyi szinten is győzelemre törő Szerb Haladó Párt a minap zajos pártrendezvényt tartott a településen, és ezzel ünnepelte a sikeres aláírásgyűjtést, valamint a jelöltlista átadását.

Erre egy olvasói levél hívta fel a vajdasági hírportál figyelmét, amelyet részleteiben mi is közlünk.

– Május 27-én óriási buli volt Bácskossuthfalván a központban. A nagy vigadalom zenével járt, valamint sok vendég is volt, talán bőven többen voltak, mint a helyiek. A faluban azt suttogják, hogy két busszal is érkeztek más fia-borjai. No, de mire ez a nagy szórakozás, ha a helyiek nem is nagyon vettek részt rajta? Sőt, a szemöldökük leszaladt volna a homlokukról, ha ez lehetséges lenne, amikor meglátták a szórakozó embereket


– jegyezte meg a levélíró, aki szerint a Szerb Haladó Párt azt ünnepelte, hogy hétszáz támogatói aláírást gyűjtöttek, és a nagy hangzavarban az egykori községháza, ma helyi közösség, épületébe vitték, hogy a támogatói ívek leadásával biztosítsák indulásukat a helyhatósági választásokon. TOBORZÁS: Hogyan veti meg a lábát egy korábban szinte tiszta magyar faluban a Szerb Haladó Párt?

Erődemosntráció

– Nézzünk csak mögé a dolgoknak: mire is volt jó ez az “erődemonstrációs” cirkuszi mutatvány? Mik a tények és a mögöttük álló eredeti információ?


– tette fel a kérdést a levélíró, aki szerint a faluban az terjedt el, hogy az aláírásokat a szerdai piaci napon gyűjtötték össze, pénzzel honorálva a támogatói ív aláírását.

– Ha ez valóban igaz, akkor egy szerdai piaci napon egy falubeli kisnyugdíjas azért az 1-2 ezer dinárért aláír, hiszen úgy van vele, a választáson úgysem rájuk szavaz


– vélte a levélíró, aki szerint képeken jól mutat a sok ember, amint közösen viszik be az aláírásokat, de ha egy helyi lakos ránéz a felvételekre, mit lát: a pár bácskossuthfalvai mögött ismeretlen emberek, akik nem is helyiek voltak. Ez már rögtön árnyalja a képet.

Az onlyyu.net oldalon megjelent levél szerzője szerint a helyiek nem x-elnek a Szerb Haladó Pártra, mivel ez a párt érdemben nem tett semmit a településért, a szavazatokat pedig a szóbeszéd szerint faadománnyal és pénzzel szeretné megvenni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava