Connect with us

Járvány

KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


Szerbiába a következő héten jóval több, mint félmillió vakcina érkezik, tehát oltóanyagból a továbbiakban sem lesz hiány. Ennek köszönhetően egyre több embert “immunizálnak”. Szerbia az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll.

Kétmillió vakcina

Ana Brnabić szerb miniszterelnök egy vasárnapi üzemlátogatás alkalmával jelentette be, hogy Szerbia egy hét alatt több mint 650 ezer vakcinát kap.

Brnabić előrejelzése szerint Oroszországból vasárnap este 100 ezer Szputnyik V vakcina érkezik Szerbia, amivel az ország átlépi a kétmilliós határt.

De nincs megállás!

Szerbia holnap újabb 58 500 adag oltóanyagot kap a Pfizertől, amely fennakadás nélkül szállít Szerbiának.

– Március 5-én újabb 500 ezer Sinopharm vakcina érkezik Kínából. Nincsenek problémáink a vakcinákkal

– mondta a szerb miniszterelnök, miután meglátogatta a Mi Mézünk (Naš med) vállalat egyik mézgyűjtő és értékesítő üzemét.

A szerb miniszterelnök beszélt a vírusvízum, vagyis a vakcinaútlevél tervezett európai bevezetéséről, ami szerinte “minden európai értékkel szemben megy”, miután diszkriminációhoz vezet azokkal szemben, akik egészségügyi okokból vagy más megfontolásból nem kívánják magukat beoltani a koronavírus ellen.

– Én 100 százalékban támogatom a vakcinát, de az embereknek joguk van arra, hogy maguk döntsenek. Nem számítottam ilyen döntésre az EU-tól, és remélem, hogy ez nem végleges

– jelentette ki Szerbia miniszterelnöke.

Az oroszok is küldenek kétmilliót

Az oroszok nemcsak százezer vakcinát küldenek az elkövetkező időben Szerbiába, hanem hússzor ennyit.

Nenad Popović innovációs és technológiafejlesztési miniszter bejelentette, hogy Oroszország április végéig – vagyis a következő két hónapban – összesen kétmillió Szputnyik V vakcinát szállít le Szerbiának.

– Ez újabb bizonyíték arra, hogy mindig támaszkodhatunk orosz testvéreinkre, és hogy történelmünk során Oroszország soha nem hagyta cserben Szerbiát

– nyilatkozta a szerb miniszter miután telefonon beszélt Denisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel.

Szerbiában már 1 433 055 adag koronavírus-vakcinát adtak be az embereknek. A szerb kormány legfrissebb adatai szerint 511 807 ember kapta a vakcina második adagját.

Ami az egymillió lakosra jutó oltások számát illeti, Szerbia a világon a hatodik, Európában pedig a második helyen áll. A második adag beadásának tekintetében Szerbia az első Európában, világszinten pedig a negyedik.
______________
Fotó: internet

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava