KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába

Albanian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába sqArabic kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába arArmenian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába hyBelarusian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába beBengali kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába bnBosnian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába bsBulgarian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába bgChinese (Simplified) kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába zh CNChinese (Traditional) kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába zh TWCroatian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába hrCzech kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába csDanish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába daDutch kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába nlEnglish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába enEstonian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába etFinnish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába fiFrench kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába frGeorgian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába kaGerman kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába deGreek kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába elHebrew kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába iwHungarian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába huIcelandic kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába isIrish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába gaItalian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába itJapanese kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába jaKorean kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába koLatvian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába lvLithuanian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába ltMacedonian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába mkMalay kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába msNorwegian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába noPashto kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába psPersian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába faPolish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába plPortuguese kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába ptRomanian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába roRussian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába ruSerbian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába srSlovak kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába skSlovenian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába slSpanish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába esSwedish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába svTurkish kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába trUkrainian kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába ukWelsh kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába cy

Olvasási idő: 2 percSzerbiába a következő héten jóval több, mint félmillió vakcina érkezik, tehát oltóanyagból a továbbiakban sem lesz hiány. Ennek köszönhetően egyre több embert “immunizálnak”. Szerbia az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll.

Kétmillió vakcina

Ana Brnabić szerb miniszterelnök egy vasárnapi üzemlátogatás alkalmával jelentette be, hogy Szerbia egy hét alatt több mint 650 ezer vakcinát kap.

Brnabić előrejelzése szerint Oroszországból vasárnap este 100 ezer Szputnyik V vakcina érkezik Szerbia, amivel az ország átlépi a kétmilliós határt.

De nincs megállás!

Szerbia holnap újabb 58 500 adag oltóanyagot kap a Pfizertől, amely fennakadás nélkül szállít Szerbiának.


Március 5-én újabb 500 ezer Sinopharm vakcina érkezik Kínából. Nincsenek problémáink a vakcinákkal

– mondta a szerb miniszterelnök, miután meglátogatta a Mi Mézünk (Naš med) vállalat egyik mézgyűjtő és értékesítő üzemét.

A szerb miniszterelnök beszélt a vírusvízum, vagyis a vakcinaútlevél tervezett európai bevezetéséről, ami szerinte “minden európai értékkel szemben megy”, miután diszkriminációhoz vezet azokkal szemben, akik egészségügyi okokból vagy más megfontolásból nem kívánják magukat beoltani a koronavírus ellen.

Én 100 százalékban támogatom a vakcinát, de az embereknek joguk van arra, hogy maguk döntsenek. Nem számítottam ilyen döntésre az EU-tól, és remélem, hogy ez nem végleges

– jelentette ki Szerbia miniszterelnöke.

Az oroszok is küldenek kétmilliót

Az oroszok nemcsak százezer vakcinát küldenek az elkövetkező időben Szerbiába, hanem hússzor ennyit.

Nenad Popović innovációs és technológiafejlesztési miniszter bejelentette, hogy Oroszország április végéig – vagyis a következő két hónapban – összesen kétmillió Szputnyik V vakcinát szállít le Szerbiának.

Ez újabb bizonyíték arra, hogy mindig támaszkodhatunk orosz testvéreinkre, és hogy történelmünk során Oroszország soha nem hagyta cserben Szerbiát


– nyilatkozta a szerb miniszter miután telefonon beszélt Denisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel.

Szerbiában már 1 433 055 adag koronavírus-vakcinát adtak be az embereknek. A szerb kormány legfrissebb adatai szerint 511 807 ember kapta a vakcina második adagját.

Ami az egymillió lakosra jutó oltások számát illeti, Szerbia a világon a hatodik, Európában pedig a második helyen áll. A második adag beadásának tekintetében Szerbia az első Európában, világszinten pedig a negyedik.
______________
Fotó: internet


Iratkozz fel a napi hírlevélre!


kétmillió KÉTMILLIÓ: Ömlik a vakcina Szerbiába balkanac nagy


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kövess bennünket a Facebookon!