Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Európai Unió

LESZBOSZ: Patkányok harapdálják a csecsemőket egy görögországi migránstáborban, ahol egy három éves kislányt erőszakoltak meg

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kara tepe
A cikk meghallgatása

Gerd Müller, a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere a Passauer Neue Pressenek adott interjúban kijelentette, hogy három hónappal a Moria táborban történt szeptemberi tűzvész után a migránsok helyzete drasztikusan romlott Leszbosz szigetén, ahol patkányok harapdálják a csecsemőket. Közben kimondottan súlyos bűncselekmény történt a szigeten lévő Kara Tepe táborban, ahol helyi lapjelentések szerint egy hároméves kislányt erőszakoltak meg.

Tetanusz elleni oltás

A bajor CSU-hoz tartozó miniszter szerint a tűzvészt követően a menekültek helyzete drasztikusan romlott a Leszbos szigetén lévő Kara Tepe táborban, ahova a hajlék nélkül maradt migránsokat költöztették át.

Azidőtájt körülbelül 10 000 menekült és migráns maradt hajlék nélkül egyik napról a másikra, jelenleg pedig körülbelül 7 500 ember él az új, ideiglenes táborban.

Összesen több mint 17 000 migráns él menekülttáborokban csak a görög szigeteken.

Müller úgy tudja, hogy az Orvosok Határok Nélkül most tetanusz elleni védőoltásokat ad be, miután a csecsemőket a nedves sátrakban patkányok harapdálják.

A német miniszter ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy “Európa közepén” szörnyű körülmények uralkodnak.

A Passauer Neue Presse című bajor lapnak nyilatkozva Müller azzal vádolta meg Európát, hogy nem törődik a migránsokkal, különösen pedig a gyerekekkel, akiknek a téli időjárással kell szembesülniük.

A katasztrófa előre látható volt. Két évvel ezelőtt felhívtam a brüsszeli bizottság figyelmét a drámai helyzetre, de semmi sem történt. Aztán jött a Covid-19.

– nyilatkozta a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere, aki szerint az idősebb migránsgyerekeknek alig van lehetőségük iskolába járni, és ha ez nem változik, akkor egy elveszett nemzedék nő fel Európa közepén.

Kimondottan súlyos ügy

Közben kimondottan súlyos bűncselekmény történt a Kara Tepe táborban, ahol helyi lapjelentések szerint egy hároméves kislányt erőszakoltak meg.

Az áldozatot a tábori WC-ék környékén találtál meg a sárban, vérző és eszméletlen állapotban, ahonnan a közeli Mütiléne kórházába szállították – írja a Proto Thema, görög hírportál.

A kislány egy afgán család gyermeke, az ügyben eddig senkit sem tartóztattak le, de a rendőrök vizsgálják az esetet.

Az utóbbi napokban egyébként nagyon sok eső esett Leszboszon, ezért a tábor szinte teljesen víz alá került.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava