ÚJABB BETEG: Koronavírusos lett Irinej szerb pátriárka is, aki korházba szállítása előtt fogadta a magyar nagykövetet

Olvasási idő: 1 perc

A Szerb Ortodox Egyház bejelentette, hogy a koronavírus megfertőzte Irinej pátriárkát is, akit a belgrádi speciális COVID-kórházba szállítottak.

A pátriárka szerdán rendes munkanapot tartott, amely során munkamegbeszéléseket folytatott, többek között fogadta a magyar nagykövetet is.

A rendszeres tesztelés keretében és az epidemiológiai megfontolások után PCR-tesztet hajtottak végre, amely megerősítette, hogy Őszentsége, Irinej pátriárka pozitív, de tünetmentes, és kiváló általános állapotban van. Őszentségét a belgrádi COVID-kórházba szállították

– áll a Szerb Ortodox Egyház közleményében.

A belgrádi lap kórházi forrásokból úgy értesült, hogy Irinej pátriárka általános állapota jó, de a helyzet figyelemmel kísérése érdekében felvették az intézménybe.

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke telefonon beszélt Irinej pátriárkával, akinek jó egészséget kívánt, és reményét fejezte ki, hogy a pátriárka sikeresen felépül.

A pátriárka egészsége nemcsak személyesen nekem létfontosságú, hanem az összes hívő ember számára is

– jelentette ki a szerb elnök.

Ebből az alkalomból Vučić ismételten közölte Őszentségével, hogy hálás mindazért, amit a pátriárka a szerb nép és Szerbia érdekében tesz.

Korábban Amfilohije Radović, a montenegrói szerb ortodox egyház feje betegedett meg, ami esetében végzetes volt.IRINEJ NAD ODROM MITROPOLITA AMFILOHIJA: Njegovo ime biće upisano zlatnim slovima u srpskoj istoriji ÚJABB BETEG: Koronavírusos lett Irinej szerb pátriárka is, aki korházba szállítása előtt fogadta a magyar nagykövetet ÚJABB BETEG: Koronavírusos lett Irinej szerb pátriárka is, aki korházba szállítása előtt fogadta a magyar nagykövetet hqdefault
IRINEJ NAD ODROM MITROPOLITA AMFILOHIJA: Njegovo ime biće upisano zlatnim slovima u srpskoj istoriji


Irinej pátriárka részt vett Amfilohije metropolita podgoricai temetésen, amelyen liturgiát és istentiszteletet tartott.

A Szerb Ortodox Egyház feje 90 éves, 2010 januárjában választották pátriárkává.ÚJABB BETEG: Koronavírusos lett Irinej szerb pátriárka is, aki korházba szállítása előtt fogadta a magyar nagykövetet ÚJABB BETEG: Koronavírusos lett Irinej szerb pátriárka is, aki korházba szállítása előtt fogadta a magyar nagykövetet balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!