Connect with us

Albánia

ÖSSZENŐNEK: Egyesítették a koszovói kosárlabdaligát, de ez csak a kezdet Koszovó és Albánia összeolvadása terén

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

edi rama
A cikk meghallgatása

Valóra vált egy régóta dédelgetett álom – jelentette az albán hírügynökség a koszovói és az albániai kosárlabdaliga egyesítése alkalmából. Ez azt jelenti, hogy Albániának és Koszovónak ezentúl egyetlen közös kosárlabda bajnoksága lesz.

Ez az első alkalom, hogy a két ország egyesítette bajnokságát egy sportág területén.

A megállapodást Koszovó és Albánia illetékes miniszterei szeptember 10-én Tiranában írta alá, méghozzá ünnepélyes keretek között.

Az aláírásánál jelen volt Edi Rama albán miniszterelnök is, aki korábban maga is kosárlabdázott, és így nem csak politikai szempontból volt érintett.

Az albán miniszterelnök szerint ez egy olyan példája az együttműködésnek, amelyet más területekre is ki kell terjeszteni.

– Megtapsoljuk ezt és az összes kezdeményezést, amely konkrét koordinációt biztosít a különböző bajnokságok egységesítésére, és nemcsak a sport, hanem más területek tekintetében is

– jelentette ki köszöntőjében Rama, aki szerint a két liga egyesítéséről szóló megállapodás hosszú előkészítés után jött létre.

– Minden bizonnyal hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy ezek az ötletek beérjenek, és a régi vágyak valóra váljanak

– jelentette ki a koszovói és albán kosárlabda liga egyesítése alkalmából tartott beszédében Edi Rama albán miniszterelnök.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava