Connect with us

Bosznia

TOVÁBB TÁMAD: Bosznia-Hercegovinában egy minisztert is elvitt a koronavírus

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

fekete hattuk
Listen to this article

Nemcsak a melegrekordok, hanem a vírus rekordok is sorra dőlnek meg a Balkánon. Szerbiát követően Bosznia- Hercegovinában is csúcsot döntött az új fertőzöttek száma.

Rekordszámú, 363 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában Bosznia- Hercegovinában, ahol a koronavírus-járvány kezdete óta hivatalosan 11 109-en fertőződtek meg.

A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

Bosznia- Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a veteránügyi minisztere szerdán szintén belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

Az 53 éves Salko Bukvarevićet a múlt héten szállították kórházba tüdőgyulladással és légzési problémákkal, és hamar kiderült, hogy ő is elkapta a fertőzést.

A boszniai bosnyák harcosokat tömörítő “Fekete Hattyúk” (Crni labudovi) Egyesület tagjai Facebook oldalukon búcsúztak el miniszterüktől.

– Sajnos még ma is tanúi vagyunk annak, hogy Bosznia- Hercegovinában a nagy embereket csak akkor kezdik el megbecsülni, amikor meghalnak, mert sokan akkor jönnek rá, hogy mekkora ember is élt a közelükben. A “Fekete Hattyúk” nagy embernek, valódi hazafinak és megbecsült harcosnak tekintik a miniszterüket, és így fognak rá emlékezni

– olvasható a bosnyák harcosok egyesületének bejegyzésében.Booking.com

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava