Connect with us

Magyarország

KORONAVÍRUS: Szerbia elnökével egyeztetett a magyar miniszterelnök Budapesten

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A koronavírus-járvány elleni összehangolt fellépésről és állandó kapcsolattartásról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke a Karmelita kolostorban tartott tárgyalásukon vasárnap délelőtt.

A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Siniša Mali szerb pénzügyminiszter is.

A találkozó résztvevői a Szerbia és Magyarország közötti kölcsönös szolidaritásáról biztosították egymást, és megvitatták a határokon kialakult helyzetet.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen.

Ennek érdekében a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook oldalán rövid bejegyzést tett közzé, amely szerint “bajban ismerszik meg a jó barát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a Facebookon fejtette ki az álláspontját.

Aleksandar Vučić az Instagramon kommentár nélkül, egy fényképpel számolt be arról, hogy a Karmelita kolostorban találkozott Orbán Viktorral.

A koronavírus-járvány közép-európai térhódítását követően már másodszor találkozott a szerb elnök és a magyar miniszterelnökkel. Március 15-én Orbán Viktor járt Belgrádban.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava