KORONAVÍRUS: Szerbia elnökével egyeztetett a magyar miniszterelnök Budapesten

Utolsó módosítás:

A koronavírus-járvány elleni összehangolt fellépésről és állandó kapcsolattartásról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke a Karmelita kolostorban tartott tárgyalásukon vasárnap délelőtt.

A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Siniša Mali szerb pénzügyminiszter is.

A találkozó résztvevői a Szerbia és Magyarország közötti kölcsönös szolidaritásáról biztosították egymást, és megvitatták a határokon kialakult helyzetet.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen.

Ennek érdekében a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook oldalán rövid bejegyzést tett közzé, amely szerint “bajban ismerszik meg a jó barát”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a Facebookon fejtette ki az álláspontját.

Aleksandar Vučić az Instagramon kommentár nélkül, egy fényképpel számolt be arról, hogy a Karmelita kolostorban találkozott Orbán Viktorral.

A koronavírus-járvány közép-európai térhódítását követően már másodszor találkozott a szerb elnök és a magyar miniszterelnökkel. Március 15-én Orbán Viktor járt Belgrádban.Varga Szilveszter

Varga Szilveszter

1989-1991: az Újvidéki Rádió munkatársa, a BBC magyar adásának és a Magyar Rádiónak a tudósítója. 1991-2000: a Magyar Rádió munkatársa, 1993-1996: a Magyar Rádió belgrádi tudósítója. 1997-2005: a Beta Hírügynökség budapesti tudósítója, 2003-2018: a Hír Televízió munkatársa, 2018-tól Aegon Prémium, megtakarítási tanácsadó, privátbankár, 2019-től a BALK főszerkesztője

Mondd el a véleményedet!