SZERB BELÜGYMINISZTÉRIUM: Előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét

Olvasási idő: 2 perc

A szerb belügyminisztérium rövid közleményben tudatta, hogy előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét, akik erőszakkal akarták átlépni a magyar határt, amely egyúttal az Európai Unió határa is. Az illegális bevándorlók hétfőn reggel két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30 perckor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél. Egy körülbelül hatvan fős csoportról van szó, amelynek tagjai lehettek az előállított személyek is.

Migránsok rendőrkézen

Miljan Stanojević, a szerbiai határrendészeti igazgatóság vezetője bejelentette, hogy a szerb rendőrség és a magyarkanizsai rendőrség 37 migránst talált meg azok közül, akik erőszakkal akartak bejutni Magyarországra.

Stanojević azt mondta, hogy a szóban forgó migránsok mindegyikét átadták a magyarkanizsai rendőrségnek a további vizsgálatok lefolytatása céljából.

szerb belÜgyminisztÉrium: előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét SZERB BELÜGYMINISZTÉRIUM: Előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét mup kanizsa

Két roham

A feltételezések szerint a migránsok tagjai voltak az incidenst előidéző körülbelül 60 fős csoportnak, akik két hullámban próbáltak meg betörni Magyarországra.

Papp Károly rendőr altábornagy, a magyar Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az első betörési kísérletet sikeresen megakadályozták, egy főt elfogtak.

A következő kísérletnél mintegy hatvan-hetven fős csoport kísérelt meg bejutni Magyarországra.

Ekkor a határátkelő épületének védelmét ellátó három biztonsági őr egyike felszólítás után három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, amitől a csoport megtorpant, nagy része visszafutott Szerbiába, közben a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Papp Károly elmondta, néhány migráns magyar területen maradt, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a területet.

2015-ben szintén a röszkei közúti átkelőnél történt egy hasonló erőszakos áttörési kísérlet, akkor migránsok százai próbáltak meg átjutni a rendőrkordonon.

Horgosra vonultak vissza

A Pannon RTV stábja Horgos központjában több migránst is megtalált azok közül, akik részt vettek a magyar kerítés megrohamozásában.

Az egyik illegális bevándorló mobiltelefonján azt is megmutatta, hogyan nézett ki a hajnali támadás.

A felvételeken jól látszik, hogy mekkora migránscsoport gyűlt össze.

A migránsok a határ túloldalán álló magyar rendőröknek azt kiabálták, hogy tovább akarnak menni Németországba.2020.01.28. - Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók Röszkénél szerb belÜgyminisztÉrium: előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét SZERB BELÜGYMINISZTÉRIUM: Előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét hqdefault
2020.01.28. – Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók Röszkénél


Egyiptomból jöttek

Az erőszakos határátlépést megkísérlők egy része Egyiptomból érkezett Szerbiába.

Mi egyiptomiak vagyunk, mindegyikünk. A magyar rendőrség ma elkapott minket.

– mondta a csoport egyik tagja. Társa megerősítette kijelentését:

Mi Egyiptomból jöttünk. Magyarországra akarunk menni, majd pedig Ausztriába és Németországba. A rendőrség azonban nagy gondot jelent, a magyar hatóságok elkapnak és visszaküldenek Szerbiába.

A migránsok Bosznia-Hercegovinából érkeztek Horgosra. Ennek az az oka, hogy Horvátországon keresztül sem tudtak továbbjutni Németország felé.

A bevándorlók hozzátették, továbbra sem adják fel, céljuk mihamarabb az Európai Unió területére jutni.

szerb belÜgyminisztÉrium: előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét SZERB BELÜGYMINISZTÉRIUM: Előállították a horgosi határincidens 37 feltételezett résztvevőjét balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!