Connect with us

Horvátország

Dalić marad a horvát szövetségi kapitány marad, Modrić talpára sem kötnek útilaput

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a Nova Televízió híradójában azt az exkluzív információt osztotta meg a nézőkkel, hogy mind a szövetségi kapitány, mind a válogatott csapatkapitánya marad, vagyis a horvát válogatott hasonló felállásban vág neki a Nemzetek Ligájának. Egy felmérésből ugyanakkor az derült ki, hogy az emberek 56%-a Dalić távozására szavazott. A cikk végén mi is felteszünk két kérdést a magyar válogatottal kapcsolatban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Kustić úgy fogalmazott, hogy nincs mit szépíteni a tényeken, a horvát válogatott nem arra számított, hogy ilyen hamar hazatér Németországból
Marijan Kustić, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke (balról) úgy fogalmazott, hogy nincs mit szépíteni a tényeken, a horvát válogatott nem arra számított, hogy ilyen hamar hazatér Németországból (Screenshot, Nova TV)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 4 Átlag: 4.3]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvát labdarúgó-válogatott hazatért a németországi Európa-bajnokságról. A “Vatreni” csapat szerdán dél körül szállt le a zágrábi repülőtéren, és Marijan Kustić, a Horvát Labdarúgó Szövetség (Hrvatski Nogometni Savez, HNS) elnöke még aznap este a zágrábi Nova TV híradójának a vendége volt, ahol megosztotta a véleményét a nézőkkel a horvát labdarúgás közeljövőjéről, beleértve ebbe Zlatko Dalić szövetségi kapitány és Luka Modrić csapatkapitány sorsát is. A cikk végén mi is közlünk egy felmérést a magyar válogatottal kapcsolatban.

Hol rontották el?

Kustić úgy fogalmazott, hogy nincs mit szépíteni a tényeken, a horvát válogatott nem arra számított, hogy ilyen hamar hazatér Németországból.

– A fájdalom még mindig jelen van, de fel kell emelnünk a fejünket, és tovább kell lépnünk

– jelentette ki rögtön az interjú elején Kustić, aki ezt követően arra is kitért, hogy a horvát válogatott hol rontotta el.

– Nehéz (tenni bármit is), amikor az utolsó pillanatokban kapunk gólt. Szerintem az albánok elleni mérkőzésen biztosra vettük a győzelmet, és három pontra számítottunk, de a 95. percben sajnos kaptunk egy gólt. Azután visszatértünk, és az olaszok ellen remekül játszottunk, de a 98. percben ismét kaptunk egy gólt

– mondta a horvát szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy ez az, ami nagyon fáj. Kustić válaszolt arra a kérdésre is, hogy milyen tervekkel utaztak ki a németországi seregszemlére.

– Az volt a célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, majd azt mondtuk, hogy tovább akarunk jutni a csoportból, és utána bármilyen eredmény nagyszerű lenne. Nem jutottunk tovább a csoportból, ez nem az, amit vártunk. De emeljük fel a fejünket, mert hamarosan itt a Nemzetek Ligája!

Mi lesz Dalićtyal és Modrićtyal?

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a Nova Televízió híradójában azt az exkluzív információt osztotta meg a nézőkkel, hogy mind a szövetségi kapitány, mind a válogatott csapatkapitánya marad, vagyis a horvát válogatott hasonló felállásban vág neki a Nemzetek Ligájának.

– Marad a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Beszéltünk és kezet fogtunk. Marad, ezt exkluzívan állíthatom

– jelentette ki a horvát szövetség elnöke, aki hasonlóképpen nyilatkozott a lassan kiöregedő Luka Modrićról is.

– Remélem, hogy itt lesz, és továbbra is viseli majd a csapatkapitányi karszalagot a Nemzetek Ligájában és a Világbajnokságon. Ő maga fog dönteni. Bízom benne, hogy marad, én nagyon szeretném ezt

– tette még hozzá Marijan Kustić, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a zágrábi Nova tévének nyilatkozva.

Sikerek és kudarcok

Horvátország az Európa-bajnokságot Németországban mindössze két ponttal zárta, ezzel az eredménnyel a harmadik lett Spanyolország és Olaszország mögött, Albániát megelőzve. Mindössze két pontot szereztek, a gólkülönbségük pedig 3:6 (-3) volt.

A horvát válogatott, amely kétszer is világbajnoki bronzérmes volt (1998-ban Franciaországban és 2022-ben Katarban, hat évvel ezelőtt pedig döntőt játszott az oroszországi vb-n, története legrosszabb tornáját zárta az eredmény szempontjából.

Egyetlen horvát csapat sem szerepelt még ilyen gyengén a nagy tornákon, ugyanakkor kihagyták a 2000-es Eb-t és a 2010-es vb-t.

Ezáltal Zlatko Dalić nevéhez fűződnek a legnagyobb sikerek, de a legnagyobb kudarc is a nagy tornákon.

A szurkolók – akármennyire is összenőtek a válogatottal – némileg más véleményen vannak, mint a horvát szövetség elnöke, szerintük Zlatko Dalićnak mennie kellene.

Legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a horvát Index hírportál készített több mint 86 ezer olvasó bevonásával, amit akár reprezentatív eredménynek is lehet tekinteni a felmérésben résztvevők nagy száma miatt.

Az Index olvasóinak 56%-a úgy gondolja, hogy Dalićnak távoznia kellene a válogatott éléről.

A portál arról is megkérdezte a szurkolókat/olvasókat, hogy ki legyen az új szövetségi kapitány. Ebben a felmérésben több mint 47 ezer ember szavazott, Dalić valamivel több mint 11 ezer szavazatot kapott, de a legtöbben a jelenlegi szlovén szövetségi kapitányra, Matjaž Kekre adták a voksukat.

Kekre a szurkolók 31%-a, azaz mintegy 14 és fél ezer ember szavazott. Az Index olvasói legkevésbé Nenad Bjelicát és Igor Tudort szeretnék szövetségi kapitányként látni, míg a korábbi kapitány, Slaven Bilić is sok szavazatot kapott.

Maradjon-e Rossi a magyar csapat élén?

Ami a magyar válogatottat illeti, a jelek szerint Marco Rossi pozíciója egyelőre megingathatatlan, bár némi visszatetszést váltott ki a “billentyűhuszárokról” megfogalmazott véleménye, de vajon mit gondolnak a BALK olvasói erről?

54
A magyar válogatottnak végül haza kellett térnie a németországi tornáról

Marco Rossinak ezért le kell-e vonnia a következtetéseket?

A másik kérdésünk arra vonatkozik, hogy hol kell változtatni a magyar válogatottban, hogy még jobb eredményt érhessen el?

37
A magyar válogatott teljesítménye hullámzó volt a németországi Európa-bajnokságon

Hol van szükség változtatásra?

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 4 Átlag: 4.3]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava