Connect with us

Szerbia

Három ember meghalt, amikor egy migránsokkal teli jármű letért az útról Preševo közelében, és felborult

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Migránsok
Súlyos közlekedési baleset történt Szerbiában, amelyben három migráns halt meg (A kép illusztráció, forrás: Freepik)
A cikk meghallgatása

Három ember meghalt, és 12 megsérült egy közlekedési balesetben a szerbiai Preševónál lévő Aliđerce falu közelében, köztük a sofőr is, akit illegális migránsok csempészésével gyanúsítanak. A vranjei főügyészség közlése szerint a baleset hétfőn este 23 óra körül történt, amikor a gyanúsított R. R. (1981) haszonszerzés céljából 14 afrikai és ázsiai illegális migránst szállított, és a nem megfelelő sebesség miatt lehajtott az útról, aminek következtében a jármű felborult.

A vranjei rendőrség közölte: a sofőrt azzal gyanúsítják, hogy egy BMW típusú járművel balesetet okozott a Bujanovac–Preševo közötti régi úton, tehát nem az autópályán, és ezzel három migráns halálát idézte elő.

A szerbiai rendőrség megállapította, hogy R. R. vezetői jogosítvány nélkül üzemeltette a járművet, ő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A sérültek közül négyet a niši klinikai központba szállítottak, az egyikük egy 15 éves gyermek politraumával, egy 18 éves személy mellkasi sérülésekkel, egy 37 éves személy pedig szintén többszörös traumával került az intenzív osztályra, egy 47 éves személy, aki mellkasi zúzódásokat szenvedett, stabil állapotban van.

A gyanúsítottal szemben 48 órás előzetest rendeltek el, amely során a vranjei főügyészség elé állítják a közlekedés biztonsága elleni súlyos bűncselekmények, az államhatár illegális átlépése, valamint embercsempészet miatt.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Öt nap legjava