Connect with us

Szerbia

DROG AZ ALSÓNEMŰBEN: Őrizetbe vették a szenvedélybetegségekkel foglalkozó belgrádi kórház igazgatóját

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

milos medenica gigapixel standard scale
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

A belgrádi Nikola Tesla repülőtéren letartóztatták a szenvedélybetegségek kezelésével foglalkozó kórház igazgatóját, amikor heroint próbált felvinni egy repülőgépre. Miloš Medenica, a Crvena zvezda egykori kézilabdázója, aki néhány hónapja került a belgrádi Addiktológiai Klinika élére, a kábítószert az alsóneműjében rejtette el.

A belgrádi repülőtéren szolgálatot teljesítő észlelték, hogy az egyik utas furcsán viselkedett, amikor a bejelentkezésre várt. A belgrádi média szerint Medenica azzal vonta magára a rendőrök figyelmét, hogy idegesen toporgott, és gyakran elhagyta a sort.

Amikor a rendőrök odamentek hozzá, és arra kérték, mutassa meg az iratait, a vöröscsillagosok egykori középhátvédje kiabálni kezdett velük, és magyarázatot kért arra, hogy miért igazoltatják.

A rendőrök akkor arra kérték, hogy menjen velük a reptéri kirendeltségbe, amitől Medenica pánikba esett, és telefonálni kezdett valakinek. A rendőrök megpróbálták elvenni a telefonját, ez dulakodássá fajult, a volt kézilabdázó rátámadt a rendőrökre, és csak a reptér biztonságáért felelős különleges egység tudta megfékezni, miután sportolói múltjából kifolyólag erős férfiról van szó.

A rendőrök végül megmotozták Medenicát, akinek az alsóneműjében 8 gramm heroint találtak egy zacskó rejtve.

Az eset tíz nappal ezelőtt történt, de a szerbiai bulvársajtó csak most szellőztette meg a hírt, miután a hivatalos rendőrségi portálon megjelent egy ezzel kapcsolatos videó.

Mára az is kiderült, hogy a rendőrség két feljelentést is tett ellene, az egyiket hivatali személy elleni erőszak, a másikat pedig kábítószer birtoklása miatt.

A kihallgatást követően a volt kézilabdázó szabadlábról védekezhet, de a körülményekre való tekintettel 3 évig terjedő börtönbüntetést is kiróhatnak rá, az Addiktológiai Klinika pedig már levette a képét a honlapjáról.

Nem ez az első eset, hogy az egykori kézilabdázó a figyelem középpontjába kerül, 2014-ben, a szerbiai szuperliga harmadik fordulóját követően pozitív doppingtesztet produkált, a szerbiai kézilabda szövetség akkor fel is függesztette a játékjogát.

Koszovó

Az EU-nak három kívánsága van, különben „súlyos következmények” lesznek

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

kívánság, Borrell
BRÜSSZELI KÁPOSZTA: Sajnálom, apa, többé nem csinálok ilyet - hazudja a szerb elnök Josep Borrellnek (Forrás: Twitter, Le Chou News)
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 2 perc

Brüsszelnek három kívánsága van, vajon melyik teljesül ezek közül? Josep Borrell, az Európai Unió külpolitikai és biztonsági főképviselője új helyhatósági választások kiírását kérte a szerbek lakta észak-koszovói településeken. Egyúttal azt is szorgalmazta, hogy a szerbek vegyenek részt a választási folyamatban, és hogy a koszovói hatóságok biztosítsák a szerb többségű települések szövetségének létrehozását.

Három kívánság

Borrell csütörtökön este azt írta a Twitteren, hogy Aleksandar Vučić szerb államfővel és Vljosa Osmani koszovói elnökkel is megbeszélést folytatott az Észak-Koszovóban kialakult „veszélyes helyzetről”.

A bejegyzésben továbbá közölte, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral közösen tárgyalt a vezető szerbiai és koszovói politikussal, de külön-külön is megbeszélést folytatott mind Vučićtyal, mind Osmanival.

kívánság, Borrell

ÉDES NÉGYES: Macron Vučić, Scholz pedig Osmani ügyvédje (Forrás: Twitter, Josep Borrell)

Ez azt jelenti, hogy Osmani ugyan elutasította a luxemburgi miniszterelnök kezdeményezését, hogy találkozzon a szerb államfővel, viszont ezt már Macron és Scholz esetében valamilyen, számunkra ismeretlen okból nem kívánta megtenni.

– Három egyértelmű követelésünk van: azonnali új helyhatósági választások, a koszovói szerbek részvételének biztosítása a választási folyamatban, valamint a a szerb többségű önkormányzatok közösségének létrehozása az EU égisze alatt zajló párbeszéden belül

– írta Borrell, ez azonban valószínűleg nem lesz ínyére egyik félnek sem.

Itt a legkritikusabb pont az, hogy ezeket az önkormányzatokat a 2013-ban elfogadott megállapodás alapján hozzák-e létre, a pristinai (albán) vezetés ugyanis ezt egyértelműen elutasítja, a szerbek viszont ragaszkodnak hozzá, hogy a tíz évvel ezelőtt elfogadott dokumentum betűje szerint jöjjön létre a Szerb Községek Közössége.

Borrell befenyített

Az Európai Unió külpolitikai és biztonsági főképviselője azt írta, hogy ha a három kívánságot nem teljesítik az érintett felek, annak súlyos következményei lesznek a további kapcsolatok tekintetében.

Borrellt megelőzően szinte azonos kezdeményezést terjesztett elő Franciaország és Németország nevében Emmanuel Macron francia elnök.

Macron tegnap este Moldovában bejelentette, hogy Párizs és Berlin felhívást intézett Szerbiához és Koszovóhoz, hogy mielőbb új helyhatósági választásokat szervezzenek a négy, szerb többségű észak-koszovói önkormányzat területén, amelyen a közös javaslat szerint részt kellene venniük a koszovói szerbeknek is.

A némileg kényelmetlen helyzetbe került, mert éppen a napokban „dicsérte meg” a mostani javaslatot előterjesztő Macront a Koszovót elmarasztaló állásfoglalásáért.

A szerbiai politikai elit egy részének ugyanakkor vannak ellenérzései Németországgal szemben, pedig sok szerb dolgozik ott, és kiemelkedően magas a német beruházások száma Szerbiában.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


Utazás

A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Líra-könyvek

Letöltések


Google-hirdetés

Tíz nap legjava