Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Horvátország

BANDAHÁBORÚ: A montenegrói škaljari klán tagját lőtték le Pag szigetén – videó 🔞

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

f 25898963 1280
A cikk meghallgatása

Az egész balkáni sajtót lázban tartja, ami reggel hat óra körül Pag szigetén történt, hiszen három ország is érintett, miután egy szerb bérgyilkos egy montenegrói maffiózót likvidált Horvátországban, így semmi kétség afelől, hogy folytatódik a bandaháború a délszláv térségben. A történetnek van még egy szereplője, egy volt szerbiai szépségkirálynő.

Szinte minden világos

Délszláv sajtójelentések szerint Goran Vlaović (38), akit a közkedvelt Zrće strand közelében lévő egyik strandnál brutálisan likvidáltak, a montenegrói škaljari klánhoz tartozott.

Feltételezések szerint a montenegrói férfit egy szerbiai fiatalember ölte meg, akit a bűncselekmény után elfogtak, bár megpróbálta elhagyni a támadás helyszínét. A horvát rendőrség a támadó kilétét egyelőre nem hozta nyilvánosságra, de a feltételezések szerint hivatásos bérgyilkosról van szó.

dragana banic

Horvát médiabeszámolók szerint a támadás akkor történt, amikor Vlaović elhagyta a klubot, és mintegy 20 méterrel lehetett tőle, amikor a “hóhér” – aki valószínűleg kint várt rá – hátulról odalépett hozzá, és egy hangtompítós pisztolyból nyakon lőtte. Az áldozat azonnal összerogyott, és erőteljesen vérezni kezdett, így a bűncselekmény helyszínén nagy mennyiségű vérnyom maradt, vagyis hatalmas vértócsa keletkezett.

Az áldozat nem volt egyedül, az éjszakát ugyanis a mellékelt képen látható Dragana Banić volt szerbiai szépségkirálynővel töltötte, az itt látható kép az Instagramról származik. A jelenleg manekenként dolgozó Banić a gyilkosságot követően elmondta, hogy barátjával nyaralni érkeztek a horvátországi Pag szigetére.

– Nyaralni jöttünk Pag szigetére. Nem tudom, hogy pontosan mi történt. Nem láttam azt a pillanatot, de vele voltam a sürgősségi osztályon. Szörnyen érzem magam. Nagyon rosszul érzem magam

– mondta Banić, aki két és fél éve volt kapcsolatban a meggyilkolt Vlaovićtyal.

A mellékelt videó jobb felső sarkában látható a gyilkosság pillanata, a fehér sapkát, fekete hosszú ujjú pólót, és szürke nadrágot viselő gyilkos hátulról lépett oda áldozatához, akire egyetlen lövést adott le, majd szaladni kezdett. Az is jól látható, hogy a Vlaović barátnője egy lépéssel előrébb volt, és valóban nem látta a lövés leadásának pillanatát.

A meggyilkolt montenegrói maffiózó nem ismeretlen a szerbiai rendőrség előtt, 2010-ben ugyanis részt vett Marko Vesnić, alias Buco (29) likvidálásában, Vesnić a belgrádi Crvena Zvezda legnagyobb szurkolói csoportjának, a Delijének egyik vezetője volt. Ezt követően valószínűleg ott volt az említett Buco esküvői komájának “kivégzésénél” is. Feltételezések szerint az elkövetők szökésében segédkezett.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava