Connect with us

Horvátország

UTOLSÓ ÚT: 12 lengyel zarándok halt meg a reggel történt horvátországi buszkatasztrófában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Súlyos buszbaleset történt a horvátországi A4-es autópályán, amikor egy Zágráb felé tartó lengyel autóbusz reggel leszaladt az útról. A baleset következtében legalább 12-en meghaltak, és közel húszan súlyosan megsérültek. Előfordulhat, hogy a busz roncsai alatt maradt még valaki, de az csak akkor derül ki, amikor felemelik a járművet.

A szerencsétlenség reggel 5 óra 40 perckor történt a Varasd és Zágráb megye határánál lévő Jarek Bisaški és Breznički Hum települések közelében.

A 44 utast szállító lengyel busz Međugorjeba tartott.

Vili Beroš horvát egészségügyi miniszter a varasdi (Varaždin) kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 19 súlyos sérült van, ugyanakkor 13-an kisebb sérülésekkel úszták meg a tragédiát.

Tizenegy sérültet a varasdi kórházban ápolnak, közülük 5-nek annyira súlyos az állapota, hogy az intenzív osztályon van.

A tragikus baleset helyszínére megérkeztek a lengyel rendőrök is.

A lengyel hírügynökség a varsói külügyminisztériumra hivatkozva azt jelentette, hogy az összes halálos áldozat lengyel állampolgár.

Andrej Plenković horvát miniszterelnök telefonon beszélt lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel a Breznički Hum melletti közlekedési balesetről. Plenković a horvát kormány nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Ugyanezt tette a horvát külügyminiszter is, aki lengyel kollégáját Rau Zbigniewet hívta fel. Gordan Grlić Radman úgy nyilatkozott, hogy a horvát nép szolidáris Lengyelországgal és a lengyelekkel.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava