Connect with us

Görögország

REPÜLŐ LŐSZERRAKTÁR: Görögország jegyzékben tiltakozik Szerbiánál a lezuhant ukrán gép rakománya miatt
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

LÉGIKATASZTRÓFA: A szerencsétlenül járt gép útvonala (Forrás Flightradar24, Twitter)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az athéni Kathimerini lap értesülései szerint Görögország diplomáciai lépést tesz a Kavala közelében történt légikatasztrófa miatt. A görög kormány így tiltakozik amiatt, hogy Szerbia előzőleg nem tájékoztatta az athéni vezetést a múlt szombaton Észak- Görögországban lezuhant Antonov repülőgép veszélyes rakományáról.

A Kathimerini diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Görögország belgrádi nagykövete tiltakozó jegyzéket nyújt át a fogadó ország külügyminisztériumának.

Az ukrán Meridian légitársaság An-12 típusú gépe 11,5 tonna szerbiai gyártmányú aknavetőlőszert szállított Bangladesbe az ottani hadsereg megrendelésére.

Az ukrán gép a szerbiai Nišből szállt fel, és a jordániai Ammanban kellett volna megállnia útban Banglades felé, ám Görögország felett sikertelen kényszerleszállást hajtott végre, és Kavala közelében egy mezőgazdasági területre zuhant.

A repülőgép pilótája percekkel korábban azt mondta a légiforgalmi irányítóknak, hogy az egyik hajtómű meghibásodott, ezért kell kényszerleszállást végrehajtania.

A katasztrófában az Antonov repülőgép nyolctagú legénysége életét vesztette. A drónfelvételekből az derült ki, hogy a repülőgép szinte teljesen megsemmisült, csak apró törmelékek maradtak belőle.

A görög tűzoltóság és a rendőrség kiterjesztett biztonsági övezetet alakított ki a nagy területen szétszóródott lövedékek miatt, még a közeli földutakat is lezárták, és megtiltották a munkát a földeken.

A lap arról is beszámol, hogy a szerencsétlenség helyszínén még mindig szakértők dolgoznak a nagy mennyiségű töltény és robbanószerkezet eltávolításán.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava