Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

KÍNAI ÁRU: A C&A várhatóan kivonul Szerbiából, állítólag 6 millió euróval károsította meg a szerb államot

A C&A várhatóan kivonul Szerbiából
CSALÁSSAL GYANÚSÍTJÁK: A C&A várhatóan kivonul Szerbiából
Olvasási idő: 1 perc

A Ringier médiaistállóhoz tartozó belgrádi azt írja, hogy a C&A (C&A Moda RS D.o.o. ) arra készül, hogy “megszökik” Szerbiából. A Blic értesülései szerint erre már a napokban sor kerülhet, miután kiderült, hogy csaknem hét éven ül árut csempésztek be, ami által hatmillió euróval károsították meg a költségvetést.

A C&A kínai áruval ügyeskedett?

Ez az információ most igencsak aktuális annak a mintegy 130 dolgozónak, akikkel a menedzsment már hivatalosan közölte, hogy a napokon belül bezárja kapuit, és utcára teszi őket.

A cég vezetése hétfő délután értekezletet tartott, amelyen bejelentette, hogy hamarosan leállíthatja szerbiai működését


– tudta meg több forrásból is a Blic gazdasági rovata.

A lap/hírportál beszámolója szerint a történtek mögött a C&A divatház “machinációi” húzódnak meg, ami miatt most szó szerint sarokba szorították, miután sok millió eurós vámcsalást követett el.

A szerbiai vámhivatal tavaly nyáron indított eljárást a C&A ellen, mert csalást tártak fel olyan áruk behozatalával kapcsolatban, amelyek nem az ő márkájuk.

A Blic gazdasági rovata úgy tudja, hogy a divatház 2014 óta foglalkozik árucsempészettel.

Olcsó és híg

A beszámoló szerint a C&A közel 7 éven keresztül folytatott törvényellenes tevékenységet az “Quehenberger” szállítmányozóval együttműködve.

A lényeg az, hogy a Szerbiába becsempészett kínai árut sajátjukként adták el, miután az említett árura saját bélyegzőjüket/védjegyüket ütötték, amivel az eredetiségének látszatát keltették.


A vámigazgatósági eljárás megindítása után az osztrák cég nevet váltott, jó hírnevének megőrzése és a szerbiai munkavégzés folytatása érdekében

– mondta a belgrádi Blicnek nyilatkozó jólértesült forrás, amely megjegyezte, hogy a Vámhivatal egyetlen munkatársa sem érintett a jogsértésben.

A “Blic Biznis” kérdésekkel fordult a szerbiai Vámhivatalhoz, így az ügynek várhatóan még lesz folytatása.

A C&A 2012-ben nyitotta meg első üzletét Szerbiában, ahol 14 fiókkal működik, többnyire a bevásárlóközpontokban. Szerbiában az alacsonyabb áraik miatt váltak népszerűvé.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: