Connect with us

Szerbia

KÍNAI ÁRU: A C&A várhatóan kivonul Szerbiából, állítólag 6 millió euróval károsította meg a szerb államot

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A C&A várhatóan kivonul Szerbiából

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Ringier médiaistállóhoz tartozó belgrádi Blic azt írja, hogy a C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) arra készül, hogy “megszökik” Szerbiából. A Blic értesülései szerint erre már a napokban sor kerülhet, miután kiderült, hogy csaknem hét éven keresztül kínai árut csempésztek be, ami által hatmillió euróval károsították meg a szerb költségvetést.

A C&A kínai áruval ügyeskedett?

Ez az információ most igencsak aktuális annak a mintegy 130 dolgozónak, akikkel a menedzsment már hivatalosan közölte, hogy a divatház napokon belül bezárja kapuit, és utcára teszi őket.

– A cég vezetése hétfő délután értekezletet tartott, amelyen bejelentette, hogy hamarosan leállíthatja szerbiai működését

– tudta meg több forrásból is a Blic gazdasági rovata.

A lap/hírportál beszámolója szerint a történtek mögött a C&A divatház “machinációi” húzódnak meg, ami miatt most szó szerint sarokba szorították, miután sok millió eurós vámcsalást követett el.

A szerbiai vámhivatal tavaly nyáron indított eljárást a C&A ellen, mert csalást tártak fel olyan áruk behozatalával kapcsolatban, amelyek nem az ő márkájuk.

A Blic gazdasági rovata úgy tudja, hogy a divatház 2014 óta foglalkozik árucsempészettel.

Olcsó és híg

A beszámoló szerint a C&A közel 7 éven keresztül folytatott törvényellenes tevékenységet az osztrák “Quehenberger” szállítmányozóval együttműködve.

A lényeg az, hogy a Szerbiába becsempészett kínai árut sajátjukként adták el, miután az említett árura saját bélyegzőjüket/védjegyüket ütötték, amivel az eredetiségének látszatát keltették.

– A vámigazgatósági eljárás megindítása után az osztrák cég nevet váltott, jó hírnevének megőrzése és a szerbiai munkavégzés folytatása érdekében

– mondta a belgrádi Blicnek nyilatkozó jólértesült forrás, amely megjegyezte, hogy a Vámhivatal egyetlen munkatársa sem érintett a jogsértésben.

A “Blic Biznis” kérdésekkel fordult a szerbiai Vámhivatalhoz, így az ügynek várhatóan még lesz folytatása.

A C&A 2012-ben nyitotta meg első üzletét Szerbiában, ahol 14 fiókkal működik, többnyire a bevásárlóközpontokban. Szerbiában az alacsonyabb áraik miatt váltak népszerűvé.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava