Connect with us

Horvátország

A HÁBORÚ MESSZE VAN: Rekordévre számítanak a horvátok az Adrián, kezdődik a nyári turistaszezon

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Csúcsszezont sejtet, hogy szombaton több mint 80 gép szállt le a spliti repülőtér forró kifutópályájára, vasárnap pedig közel 70 gépet várnak. A helyiek már most dörzsölik a kezüket, mert arra számítanak, hogy a vendégáradat meghaladja a 2019-es rekordot!

Szombaton tele volt repülővel az égbolt a horvátországi Split felett, amelynek repülőterén több mint 80 gép landolt, és majdnem ugyanennyi várható vasárnap is.

Mate Melvan, a reptéri szolgálat vezetője a “Slobodna Dalmacijanak” megerősítette, hogy a hétvégén pontosan 150 gép érkezik különböző európai kiindulópontokról, körülbelül 35 ezer utassal.

– A forgalom probléma és késések nélkül halad. Szombaton 83 gép szállt le, vasárnap pedig 67 érkezik. Megnyitottuk az összes járatot, így 24 országból, illetve 90 városból indulnak Splitbe a gépek

– mondta Melvan, aki szerint visszatérnek a régi szép idők.

– Már a 2019-es rekordforgalom 80-85 százalékánál tartunk, idén júliusban és augusztusban pedig túlszárnyaljuk a két évvel ezelőtti csúcsot

– jelentette ki Melvan, de nem csak a növekvő légiforgalom utal arra, hogy idén tele lesz az Adria.

Az autópályákon időnként már most torlódások alakulnak ki, és mindenfele külföldi rendszámú autók láthatók mind Splitben, mind a környéken.

Ha minden így marad, akkor idén nyáron minden eddigi rekord megdőlhet, ami azt is jelenti, hogy a járvány és a háború messze van, ez pedig mindenképpen jó hír – Horvátországnak biztosan.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava