Connect with us

Fegyverzet

VONATOK: Brit és francia katonai járműveket szállító vonatok haladtak át Magyarországon és Horvátországon

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Katonai szállítmányok haladtak át Eszéken, ami aggodalmat keltett a városban. Horvát hírportálok szerint ez többször is előfordult. A horvát Index szerint az egyik vonat valószínűleg Magyarország felé tartott, de a hivatalos közleményből nem ez derül ki.

Először a horvát RTL-csoporthoz tartozó SiB.hr (Slavonija i Baranja, azaz Szlavónia és Baranya) hírportál számolt be arról, hogy katonai járműveket szállító vonatok haladtak át Eszéken.

A portál szerkesztősége erről “lakossági bejelentésre” értesült, miután az egyik olvasó videót küldött az egyik nyugtalanságot keltő, szokatlan szerelvényről.

A vasúti kompozíció első részében többnyire katonai terepjárók voltak, a második részben pedig ponyvával letakart járművek, így nem lehetett megállapítani, hogy mit vitt a vonat.

Az RTL kérdésére a horvát védelmi minisztérium közölte, hogy a szállítmány Magyarország felől érkezett.

– A pélmonostori határátkelőhelyen tegnap egy vasúti szerelvény lépett be Horvátországba a brit fegyveres erők felszerelésével. A szerelvény a felsőtárnoki (Tovarnik) átkelőnél hagyta el a Horvát Köztársaság területét. Ugyanezen az útvonalon ma a francia fegyveres erők felszerelését szállító szerelvény haladt át

– közölte a horvát védelmi minisztérium, amely még megjegyeztette, hogy ezeket a Horvátországon áthaladó tranzitokat a NATO-csatlakozáskor elfogadott megállapodás szabályozza.

Miután mindkét szerelvény Pélmonostornál lépett be Horvátországba, a katonai járműveket szállító vonatok minden kétséget kizárón Magyarországról, Pécs irányából érkeztek, és mivel Felsőtárnoknál hagyták el Horvátországot, feltételezhetően Koszovóba tartottak, bár Belgrádnál még elfordulhattak Románia felé, ami viszont más kérdéseket vetne fel.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava