Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Fegyverzet

VONATOK: Brit és francia katonai járműveket szállító vonatok haladtak át Magyarországon és Horvátországon

horvat vasut
Olvasási idő: 1 perc

Katonai szállítmányok haladtak át Eszéken, ami aggodalmat keltett a városban. hírportálok szerint ez többször is előfordult. A horvát Index szerint az egyik vonat valószínűleg felé tartott, de a hivatalos közleményből nem ez derül ki.

Először a horvát RTL-csoporthoz tartozó SiB.hr (Slavonija i Baranja, azaz Szlavónia és Baranya) hírportál számolt be arról, hogy katonai járműveket szállító vonatok haladtak át Eszéken.

A portál szerkesztősége erről “lakossági bejelentésre” értesült, miután az egyik olvasó videót küldött az egyik nyugtalanságot keltő, szokatlan szerelvényről.

A vasúti kompozíció első részében többnyire katonai terepjárók voltak, a második részben pedig ponyvával letakart járművek, így nem lehetett megállapítani, hogy mit vitt a vonat.

Az RTL kérdésére a horvát védelmi minisztérium közölte, hogy a szállítmány Magyarország felől érkezett.

A pélmonostori átkelőhelyen tegnap egy vasúti szerelvény lépett be Horvátországba a erők felszerelésével. A szerelvény a felsőtárnoki (Tovarnik) átkelőnél hagyta el a Horvát Köztársaság területét. Ugyanezen az útvonalon ma a fegyveres erők felszerelését szállító szerelvény haladt át

– közölte a horvát védelmi minisztérium, amely még megjegyeztette, hogy ezeket a Horvátországon áthaladó tranzitokat a -csatlakozáskor elfogadott megállapodás szabályozza.

Miután mindkét szerelvény Pélmonostornál lépett be Horvátországba, a katonai járműveket szállító vonatok minden kétséget kizárón Magyarországról, Pécs irányából érkeztek, és mivel Felsőtárnoknál hagyták el Horvátországot, feltételezhetően Koszovóba tartottak, bár Belgrádnál még elfordulhattak felé, ami viszont más kérdéseket vetne fel.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: