Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

MUTATVÁNYOSOK: NATO-airshow Zágráb felett, Stoltenberg lenni hülye, Plenković mutatni bomba

horvat terepasztal
A horvát miniszterelnök a francia katonákkal a digitális terepasztal fölé görnyed (Forrás: Andrej Plenković, Twitter)

Olvasási idő: 2 perc

A francia Rafale-ok megnyugtató dübörgése verte fel kedden a késő délután békéjét a horvát fővárosban, ott fogócskáztak a horvát MIG-ekkel Zágráb felett 600 méter magasságban, hivatalosan a horvát légierő és a francia légierő előre megbeszélt stratégiai együttműködése keretében, nem hivatalosan azért, hogy megnyugtassák némileg az ideges polgárokat. Ugyanis, mint ezt némely poétikusabb horvát újságíró megírta, csütörtökön éjjel csak az úristen őrködött a horvát légtér felett.

A francia De Gaulle repülőgép-anyahajó, amely kísérőhajóival közelében állomásozik, ahonnan a román és a légtér ellenőrzését segíti, valamint az innen felszálló Rafale-ok Bosznia-Hercegovina felett hajtanak végre őrjáratot, most a horvát légtér ellenőrzését is segítik horvát miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnökhöz intézett kérelme értelmében.

A szövetséges erők “gyorssegélye” egy pár -os zágrábi állomásoztatása formájában is testet fog ölteni, meg nem határozott időtartamban.A francia anyahajót ma meglátogatta miniszterelnök, védelmi miniszter, Robert Hranj vezérkar főnök és Damir Krstičević volt védelmi miniszter, a miniszterelnök különleges tanácsadója.

plenki szimulator

A kirándulásra nem volt hivatalos senki sem az újságírók közül, ami arra enged következtetni, hogy a francia anyahajó “bevetésen van”. A horvát küldöttség soraiból valaki azért mégis fényképezett, mert az amatőr fotók a szerző megjelölése nélkül megjelentek a Jutanji list weboldalán, így többek között látható a “Plenki a szimulátorban” című kép is, ami valahogy olyan vidámparki fotóra emlékezteti az embert.

Időközben a horvát médiumok nem minden malícia nélkül siettek világgá kürtölni NATO-főtitkár nyilatkozatát, amelynek értelmében “Zágráb környékén egy fegyvertelen drón zuhant le, amelynek “pályáját a NATO lég- és rakétavédelmi rendszere végig követett”.

Plenković cáfol és fényképet lobogtat

A parlamenti koalíció ülése után a horvát miniszterelnök hosszúra nyúlt napja a délutáni órákban sajtótájékoztatóval folytatódott. Itt ismételten bejelentette, amit megerősítésnek is vehetünk, hogy szerdán meglátogatja a közelében elhelyezkedő Torrejón de Ardoz légi támaszpontot, a NATO déli szárnyának légvédelmi központját, ahol reményei szerint további fontos dolgokat fog megtudni a drón “cseles röptével” kapcsolatban.

Amikor Stoltenberg nyilatkozatára terelődött a szó, Plenković miniszterelnök, alias Plenki, meglobogtatott egy eléggé elmosódott fényképet, amely állítólag a dónra erősített repülőbomba maradványait ábrázolja.

A horvát kormányfő véleménye szerint Stoltenberg valamilyen régebbi briefing alapján nyilatkozott, amiben még nem voltak felsorolva a legfrissebb adatok. Szóval: Stoltenberg lenni hülye, Plenković mutat bomba. Nagy bomba robbani kicsit, mert esni puha földbe bele neki. Ühüm.Akvamarin-kéket, már én is ettem, nemcsak Csodálatos Nalaya, és akárcsak a kolléga, én is tudok a konjunktúra-csinálásról ezt-azt. Még azt is megkockáztatom, hogy ez az egész a horvát delegáció küszöbönálló washingtoni kunyeráló-túrájával kapcsolatos, mert egyéb logikus magyarázat nem jut az eszembe.

Ha már a logikus magyarázatoknál tartunk, amelyek közismerten csak ritkán jönnek be, ma egy horvát mittudomén-szakértő azt mondta, hogy szinte biztos, hogy a drónért az ukránokat terheli a felelősség, mert ha csak a legkisebb lehetősége is fennállna annak, hogy ezért az oroszokat lehet hibáztatni, akkor már a komplett “szabad világ” félreverné a harangokat.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: