Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

NAGYKABÁT: Fűtés nélkül maradt a kormány Bosznia-Hercegovinában az olajár emelkedése miatt

boszniai parlament
A boszniai parlament és az állami hivatalok székhelye Szarajevóban (Fotó-Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

Az ár emelkedése miatt fűtés nélkül maradt a -hercegovinai , valamint annak számos intézménye és ügynöksége. A helyzet tragikomikumát az egyik szarajevói hírportál azzal a hatásvadász címmel igyekezet fokozni, hogy “fűtés nélkül maradt MINDEN állami intézmény, mert nincs fűtőolaj”.

Az Avaz hírportál szerint a helyzetet igazán az teszi abszurddá, hogy március 8-án, a nemzetközi nőnapon kapcsolták ki a fűtést, ami ismételten csak félig igaz, mert az alkalmazottak már tegnap is fagyoskodtak.

A bosnyák térfélen ellenzéki színekben focizó “Avaz” birtokába került egy levél, amely szerint a közös szolgálat március 4-én értesítette az ottani országgyűlés épületében található összes intézményt a fűtési rendszer várható leállásáról.

Ha fellapozzuk a napárt akkor kiderül a “turpisság”, miszerint pénteken szóltak nekik, hogy hétfőn nem lesz fűtés, és szervezzék át a munkát.

Ez vonatkozik a minisztertanácsra és az összes minisztériumra. Sok intézmény és ügynökség is fűtés nélkül maradt.

Az említett levélben az is olvasható, hogy a tüzelőanyag beszerzésével megbízott legjobb árat kínáló cég a piaci viszonyok megváltozása, vagyis az árak emelkedése miatt állt el a fűtőolaj leszállításától.

A helyzetet az teszi igazán “gyönyörűvé”, hogy Bosznia-Hercegovinában napok óta újabb havazásokat és mínuszokat jeleznek a meteorológusok.

A tervek szerint holnap ülésezik a kétkamarás bosznia-hercegovinai képviselőháza, és a hét végén várják Szarajevóba Annalena Baerbockot, a diplomácia vezetőjét. Szólni kellene neki, hogy jól öltözzön fel!


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: