Connect with us

A Háború

NAGYKABÁT: Fűtés nélkül maradt a kormány Bosznia-Hercegovinában az olajár emelkedése miatt
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az olajár emelkedése miatt fűtés nélkül maradt a bosznia-hercegovinai kormány, valamint annak számos intézménye és ügynöksége. A helyzet tragikomikumát az egyik szarajevói hírportál azzal a hatásvadász címmel igyekezet fokozni, hogy “fűtés nélkül maradt MINDEN állami intézmény, mert nincs fűtőolaj”.

Az Avaz bosnyák hírportál szerint a helyzetet igazán az teszi abszurddá, hogy március 8-án, a nemzetközi nőnapon kapcsolták ki a fűtést, ami ismételten csak félig igaz, mert az alkalmazottak már tegnap is fagyoskodtak.

A bosnyák térfélen ellenzéki színekben focizó “Avaz” birtokába került egy levél, amely szerint a közös szolgálat március 4-én értesítette az ottani országgyűlés épületében található összes intézményt a fűtési rendszer várható leállásáról.

Ha fellapozzuk a napárt akkor kiderül a “turpisság”, miszerint pénteken szóltak nekik, hogy hétfőn nem lesz fűtés, és szervezzék át a munkát.

Ez vonatkozik a minisztertanácsra és az összes minisztériumra. Sok intézmény és ügynökség is fűtés nélkül maradt.

Az említett levélben az is olvasható, hogy a tüzelőanyag beszerzésével megbízott legjobb árat kínáló cég a piaci viszonyok megváltozása, vagyis az energiaárak emelkedése miatt állt el a fűtőolaj leszállításától.

A helyzetet az teszi igazán “gyönyörűvé”, hogy Bosznia- Hercegovinában napok óta újabb havazásokat és mínuszokat jeleznek a meteorológusok.

A tervek szerint holnap ülésezik a kétkamarás bosznia-hercegovinai parlament képviselőháza, és a hét végén várják Szarajevóba Annalena Baerbockot, a német diplomácia vezetőjét. Szólni kellene neki, hogy jól öltözzön fel!

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava