Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Egyesült Államok

A NEGYVENEDIK ORSZÁG: A horvátok vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba

cro usa

Olvasási idő: 2 perc

Az úgynevezett Visa Waiver Program keretében, lett a 40. ország, amelynek állampolgárai vízum nélkül utazhatnak a “Bigmekek” országába. A vízummentesség december 1-től lép érvénybe, és a zágrábi felettébb örül a döntésnek. A zágrábiak mondjuk kevésbé, mert a hét eleji nagy csőtörés, és a városban tapasztalható közlekedési káosz valahogy elhomályosította az Amerikába való szabad belépés ét. Viszont az idegenforgalmi szektor már előre dörzsöli a markát, mert a Visa Waiver egyben azt is jelenti, hogy az amerikaiak is vízum nélkül utazhatnak Horvátországba.

Az érdem elsősorban a belügyminisztériumé

A nagy eseményről Davor Božinović nyilatkozott a nemzeti válságtörzs sajtótájékoztatóján, miután elmondta a koronavírus kapcsán foganatosított intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Božinović szerint a vízumentességgel kapcsolatos feladatok oroszlánrészét a belügy végezte el.Ez mindenképpen a kormány és a kormányintézményeinek sikere, de technikailag a rendőrség volt az, akinek el kellett végeznie a feladatokat, ami nélkül biztos nem született volna meg ez a határozat

– mondta Božinović.

A horvát belügyminiszter kifejtette, hogy az évek során a horvát belügy számos egyezményt írt alá az partnerekkel a biometriai és más adatok cseréje terén, jó kapcsolatokat épített ki az amerikai terrorellenes központtal és az FBI-jal, olyannyira, hogy az FBI évi közgyűlését egy héttel ezelőtt a horvát tengerparton, Šibenikben tartotta meg.

Élvonal

Božinović annak a véleményének adott hangot, hogy bár az amerikai hatóságok ilyen irányú döntése nyilván hasznára válik nemcsak a polgároknak, hanem az országról kialakított képnek is. A NEGVENEDIK ORSZÁG: A horvátok vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, vagyis beelőzték Magyarországot

A horvát belügyminiszter – aki szerint a horvát rendőrség a világ élvonalába tartozik – eldicsekedett azzal is, hogy az amerikai fél szerint a program fennállása óta egy országgal sem értek el ilyen gyors eredményeket, mint Horvátországgal.

Ezért ment minden ilyen gyorsan, mondhatni expressz. Az utolsó értékelés tíz nappal ezelőtt volt, és máris megszületett a pozitív elbírálás– mondta Božinović, aki megemlítette a kedvező statisztikai adatokat, amelyek szerint a rendőrség igen aktív és szinte minden bűnügy nyomozásában sikert ért el, ennek köszönhetően pedig az országban csökkent a gyilkosságok és rablások száma.

Ugyanakkor a elleni harcban is sikeresek voltak, 85 százalékkal emelkedett a felderített esetek száma míg, az terén 51 százalékkal értek el jobb eredményt a tavalyi évhez viszonyítva.

Én személy szerint elégedett vagyok vele, ahogy az embereink végzik a munkájukat

– fejezte be Božinović.

A belügyminiszter azon kijelentésével, hogy Horvátország biztonságos ország, nemcsak e sorok írója ért egyet, de az országba látogató százezrei is.

A nyugatiak, köztük az amerikaiak is szinte kivétel nélkül megemlítik a közbiztonságot, és nemegyszer Zágrábot hozzák fel példaként, ahol az ember éjjel is bántatlanul mászkálhat az utcán anélkül, hogy bármilyen baja esne.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: