Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

NINCS KORLÁTOZÁS: A magyar állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak Horvátországba, mint a világjárvány előtt

zadar zara tenger 2
Olvasási idő: 2 perc

 
Mivel jelenleg az ECDC (Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) zöld listáján szerepel, a állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak Horvátországba, mint a világjárvány előtt – tehát érvényes személyes okmányokkal, és további nélkül.

Mivel Magyarország jelenleg az ECDC (Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) zöld listáján szerepel, a magyar állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak Horvátországba, mint a világjárvány előtt – tehát  érvényes személyes okmányokkal, és további korlátozások nélkül .

A magyar június 23-i rendelete a Horvátországból Magyarországra történő beutazásra vonatkozó minden korlátozást eltörölt, így a magyar állampolgárok Horvátországból történő visszatérése (kivéve a repülővel történő érkezést) megegyezik a pandémiát megelőző időszakkal –  nincs érvényben semmilyen további korlátozás, karantén vagy teszt-oltási igazolás kötelezettség .

Vissza az Adriára!

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete közölte, hogy jócskán megemelkedett a magyar és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma az év első felében.

A E-visitor rendszer adatai szerint 2021 első felében több mint 54 000 magyar látogatott el Horvátországba, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma meghaladja a 230 ezret, ami fejenként legalább négy napot jelent.

Az előző év azonos időszakához képest ez közel 90%-os növekedését jelent a turisták számát, 105%-ost pedig vendégéjszakákat illetően.

Valamennyi tengerparti megyében megnövekedett a magyar turisták és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma.

A legnagyobb növekedést Isztria megyében könyvelték el, ahol a magyarok száma 150% -kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 165% -kal növekedett a tavalyi év első félévhez képest.

A legtöbb vendégéjszakát a következő településeken regisztrálták: Rovinj, Vir, Crikvenica, Abbázia, Poreč. NINCS KORLÁTOZÁS: A magyar állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak Horvátországba, mint a világjárvány előtt


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Utazási lehetőségek Horvátországba

Idén nyáron először indul útjára a Budapestet és Zárával (Zadar) összekötő repülőjárat, ami része a Ryan Air “dalmáciai programjának”

A hetente kétszer (csütörtökön és vasárnap) üzemelő járat nem csak azoknak nyújt remek lehetőséget, akik Dalmáciába indulnak nyaralni, hanem azoknak is, akik egy rövidebb city break kiruccanásra vágynak.

Egy másik új lehetőség a horvátországi utazáshoz a Győrt és Fiumeval és Splittel összekötő vonatjárat (RegioJet), amely a nyári hónapokban naponta üzemel. A vonat a Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb--Split között közlekedik, és már közel ötvenezer jegyet adtak el rá. A vonat Magyarországon Győr és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

Horvát turisztikai szakemberek a tavalyinál jobb idegenforgalmi idényre számítanak, a -es rekordév forgalmának legalább 60 százalékára.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: