Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

TÁRGYTALAN: Szerbia egyelőre tárgytalannak tekinti, hogy állást foglaljon Fehéroroszország ügyében, Montenegró viszont nem

radulovic brnabic
Olvasási idő: 1 perc

 
értékelése szerint “egyelőre tárgytalan” kommentálni, hogy csatlakozik-e a Fehéroroszország elleni brüsszeli szankcióihoz. Montenegró viszont “látatlanban bejelentette”, hogy követi az uniós külpolitikát.

Még tárgytalan

A szerb miniszterelnök egy újvidéki sajtóértekezleten a Szabad Európa Rádió munkatársának kérdésére válaszolva a következőket mondta:

Szerbiában hivatalosan mi még nem láttunk semmit, ezért értelmetlen kommentálni, hogy mi történne, ha megtörténne. Nézzük meg, miről van szó, és akkor dönt ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, tekintettel az európai integrációra és a törekvéseinkre, illetve a szerb állami érdekekre

– jelentette ki , aki hozzátette, hogy akkor hoznak esetleg döntést a Fehéroroszország elleni szankciókról, amikor a hivatalos kérés ezzel kapcsolatban megérkezik.

Ebből a megfogalmazásból az is következik, hogy esetleg nem hoznak, vagy olyan döntést hoznak, ami nem lesz egyértelmű.

Szerbia szoros kétoldalú kapcsolatokat ápol Fehéroroszországgal, fejleszti a katonai együttműködést, és kétoldalú megállapodást írt alá vele, amely magában foglalja az állampolgárok kölcsönös kiadatását.

Szerbia alig több mint egy hete kapott újabb két MiG-29-es vadászgépet Fehéroroszországtól. Ezt követően nehezen hihető, hogy Belgrád az elsők között csatlakozik bármiféle szankcióhoz, amelyet a Lukasenka és rezsimje ellen hoznak a nyugati, illetve az .

Tehát Belgrád részéről aligha várható “elhamarkodott döntés”, amely nem lenne összhangban a szerb “állami érdekekkel”.

Nem ez lenne az első eset, hogy Szerbia nem követné az európai külpolitikát.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Aleksandar Vučić szerb elnök nemrégiben úgy fogalmazott, hogy már azt is eredménynek tartaná, ha sikerülne 60%-ra feltornászni a külpolitikai harmonizációt az Európai Unióval.

Montenegró csatlakozik

Más a helyzet Montenegró esetében.

Đorđe Radulović bejelentette, hogy hazája csatlakozik az európai szankciókhoz, az ország külpolitikai prioritásai ugyanis egyértelműek, ezek “az európai integráció, a jó regionális együttműködés és a hiteles ”.

Amikor megérkezik a kérelem a korlátozó intézkedésekhez való csatlakozásra, Montenegró csatlakozik, és továbbra is száz százalékban összehangolja külpolitikáját az Európai Unióval

– mondta Đorđe Radulović, montenegrói külügyminiszter.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: