Connect with us

Horvátország

KÖZÉPFÖLDE: Hosszúszigeti hobbitlak csak jómódúaknak

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Kattints ide a cikk meghallgatásához


A kissé fura nevű Villa Nai 3.3 luxusszálló, amelyik a Dugi Otok-i (Hosszúsziget) Žman település közelében helyezkedik el, még az amerikai Forbes magazinnak is felkeltette az érdeklődését. Bár az amerikai kollégák még áprilisi megnyitóról tudnak, a horvátországi csodaszálló csak május 28-án nyitja meg kapuit.

Olajos hobbitok

A tolkieni Megye hobbitjainak házait idéző villa nem az átlagturisták számára készült. Ezt már onnan is sejteni, hogy összesen 16 férőhelyes, 5 szobával és 3 lakosztállyal rendelkezik.

A nyaralók kényelmét egy 23 méteres sósvizes medence, szivarszoba, lobby-bár, két étterem és teniszpálya szolgálja.

Rossz idő esetén a benti fedett medence mellett lehet ücsörögni, vagy a wellness-zónában, ahol finn és aroma szauna mellett konditerem és spa várja a vendégeket, ez utóbbi a helyben termelt olívaolaj-alapú kezelést kínál. KÖZÉPFÖLDE: Hosszúszigeti hobbitlak csak jómódúaknak

Az igazi poén az, hogy a szálló egy 4,5 hektáros olajfaültetvény közepén helyezkedik el, amelynek egyharmada ötszáz éves olajfákkal büszkélkedik.

A szálló szerves részét képezi a kis olajprés is, ahol a vendégek megcsodálhatják az olajkészítés folyamatát, illetve megkóstolhatják az ültetvény extra-szűz olívaolaját.

Marketingből csillagos ötös

A büszke tulajdonosok, a spliti Morović-házaspár, nem tegnap kezdték vállalkozói karrierjüket, a Nai 3.3 elnevezésű olívaolajuk 2020-ban Milanóban világelső lett.

Hogy mennyire tisztában vannak a marketing erejével, azt bizonyítja, hogy minden divatos buzzword-öt a hasznukra fordították. Ökológia, érintetlen természet, a csodás mediterrán, ókori rómaiak stb.

Talán senkit sem lep meg, hogy az általuk termelt olaj egyike az első horvát termékeknek, amelyik rendelkezik a svájci SQTS laboratórium certifikátumával.

A Morović-féle ültetvény csatlakozott a precíz földművelés uniós próba projektjéhez, a rurális fejlesztési alapból pedig mintegy 200.000 euró támogatást sikerült szerezniük az új olajprés kiépítéséhez.

Az általuk gyártott és forgalmazott olívaolaj 11 arany és 6 ezüstérmet szerzett a világ legjelentősebb szemléin, az üveget, pedig a neves horvát iparművészek, Bruketa és Žinić tervezték.

Minden különleges

A “five-star organic farm” mellett, ahogyan ezt a Forbes lelkendezve írja, a Morović-házaspár semmit sem bízott a véletlenre.

Az egyik étterem elnevezése például Grotta 11.000, amelyben nyílt tűzön, parázson készült ételeket lehet fogyasztani – mondani sem kell, hogy minden ekó, meg helyi, meg friss – és a 11.000 pedig a szigeten talált bronzkori településre utal, azaz a legöregebb dalmatára.

A másik étterem “közönséges” á la carte, viszont a borkártyán több mint 200 fajta bor szerepel, s nemcsak Horvátországból. Maga a Nai, pedig havat jelent – dalmatorománul, ahogyan valaha ezen a tájon beszéltek.

A tervek szerint, egyszer majd ha beindult a biznisz, olajbogyó szüretet is szerveznek az exkluzív vendégsereg számára, akik a saját kezűleg szüretelt bogyóból készíthetnek maguknak olajat.

Ezt az üzletet még a koronajárvány sem tudja kikezdeni, mert a vendégek egymástól távol vannak elhelyezve, s különben is, a milliomosok már régen beoltatták magukat.

Szóval, ha valakinek az anyagiak nem okoznak gondot, nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a nyaralást a Nai villában. Amennyibben igény van rá, a BALK szívesen szervez fekete helikopteres szállítást is, csak időben kell szólni.
_________________________
Forrás: Forbes, internet

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva
Bosznia42 perc telt el azóta

Az orosz hírszerzés Orbán és Vučić elleni merénylet lehetőségével riogat, a boszniai szerbek átvették

Az Oroszországi Föderáció Külső Hírszerző Szolgálatának (Служба внешней разведки Российской Федерации, SVR) információi szerint a „kollektív nyugat” két újabb célpontja...

Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút
Horvátország2 nap telt el azóta

Csehszlovák alagutak Magyarország és az Alpok alatt, Budapest-Belgrád ezekhez képest lófütty

A Magyarország alatti alagút terve az 1920-as években merült fel, célja Csehszlovákia tengeri kijáratának biztosítása volt. Bár sosem valósult meg,...

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia5 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia2 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava