CSEMPÉSZTEK ÉS DROGOZTAK: Embercsempész-hálózatot számolt fel a horvát rendőrség

Olvasási idő: 1 perc

Embercsempész-hálózatot számolt fel a horvát rendőrség. a bűnbanda tagjai a gyanú szerint három hónap alatt legkevesebb 60 illegális bevándorlónak segítettek Horvátországból Szlovéniába és más nyugat-európai országokba jutni

A horvát rendőrség közlése szerint a hatóságok nyolc horvát, valamint egy afganisztáni állampolgárt tartóztattak le, az utóbbi korábban nemzetközi védelmet kapott Horvátországban.

A házkutatások során közel egy kilogramm marihuánát és a drog mérésére alkalmas eszközöket is lefoglaltak.

A gyanúsított afgán állampolgár Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából illegális érkező migránsokat kutatott fel az ország területén, a horvát állampolgárok pedig megszervezték szállításukat Szlovéniába és más nyugat-európai országokba, amivel 150 ezer kuna (7 millió forint) törvénytelen haszonra tettek szert.

A 19 és 22 év közötti embercsempészek ellen vádat emeltek.

2016 márciusában a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt.

Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

Ha mégis határsértést követ el valaki, a hatóságok visszakísérik az államhatárra, és visszaküldik abba az országba, ahonnan érkezett.

Kivételt képeznek az eljárás alól azok, akik közvetlen életveszélyben vannak, vagy egészségügyi ellátásra szorulnak, továbbá a felnőtt kísérő nélkül érkeztek, és még nem töltötték be 12-dik életévüket.csempÉsztek És drogoztak: embercsempész-hálózatot számolt fel a horvát rendőrség CSEMPÉSZTEK ÉS DROGOZTAK: Embercsempész-hálózatot számolt fel a horvát rendőrség balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!