Connect with us

Magyarország

CSEMETE: Migránsokat csempészet a pakisztáni nagykövet fia apja diplomáciai védettséget élvező autójával

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

56441 09 f
A cikk meghallgatása

Horgosnál feltartóztatták Pakisztán bukaresti nagykövetének a fiát, mert három bangladesi migránst próbált meg becsempészni Magyarországra.

A belgrádi Tanjug hírügynökség jelentése szerint a szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészség közölte, hogy a fiatalember a szóban forgó nagykövetség diplomáciai járművét használta a bűncselekmény elkövetésekor.

A pakisztáni nagykövet fiát több hónapig tartó megfigyelést követően vették őrizetbe, ami minden bizonnyal arra utal, hogy nem ez volt az első ilyen eset.

Erre utal az is, hogy a “hivatalos vizsgálat előtti feltáró tevékenységbe” a szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészség bevonta a szervezett bűnözés elleni rendőrséget és a szerbiai polgári titkosszolgálatot, vagyis a Biztonsági Tájékoztató Ügynökséget (BIA) is.

A Tanjug beszámolója szerint a gyanúsított Horgosnál a Magyarország felé vezető kilépő oldalon kísérelte meg, hogy egy román diplomáciai rendszámot viselő Mercedes C 250 D személyautóval, amely édesapja tulajdona, három bangladesi migránst juttasson be Magyarországra, akiket még Belgrádban bujtatott el a járműben.

A migránsokat, akik fizettek neki azért, hogy illegálisan átléphessék a Szerbia és Horvátország (sic!) közötti határt, a jármű csomagterében rejtette el.

Ezt követően a jármű a horgosi határátkelő felé indult, ahol a rendőri vizsgálat során kiderült, hogy a csomagtérben migránsok tartózkodnak.

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, és bűnvádi feljelentéssel átadták a szabadkai ügyészségnek.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava