Connect with us

Földrengés

RENDŐRKÉZEN: Őrizetbe vették a horvátországi szerb küldöttségre verbálisan rátámadó fiatalembert

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kiabalo szurkolo
A cikk meghallgatása

Mint ahogy a BALK is beszámolt róla, Milorad Pupovac, a horvátországi Független Demokratikus Szerb Párt (Samostalna Demokratska Srpska Stranka, SDSS) elnöke küldöttség élén kereste fel Glinát és Majske Poljanet, ahol a keddi földrengés jelentős károkat okozott és áldozatokat szedett. Az SDSS küldöttsége azzal a céllal érkezett a térségbe, hogy segélyeket szervezzen, és felgyorsítsa a háború sújtotta, gazdaságilag elmaradott terület újjáépítését. A látogatás során azonban incidens történt, ami a küldöttség nemzeti hovatartozásával hozható összefüggésbe. A horvát rendőrség közölte, hogy őrizetbe vette az elkövetőt.

A horvát rendőrség beazonosította és őrizetbe vette azt fiatal férfit, aki a glinai földrengés másnapján azt kiáltozta, hogy “Öld meg a szerbet!”.

Ezt követően a horvátországi szerb Novosti hírportál újságíróját vonta kérdőre, hogy miért veszi őt videóra, miközben fenyegető módon közelített felé.

Sajtójelentések szerint az őrizetbe vett 25 éves fiatalember a zárai “Tornado” szurkolói csoport tagja.

A horvát rendőrség közölte, hogy erőszakra és gyűlöletre való felbujtás bűncselekményének elkövetésével gyanúsítják, és ezért indítanak ellene eljárást az ügyben illetékes sziszeki ügyészségnél.

A zárai Tornado a második legidősebb szurkolói csoport Horvátországban a Torcida után, többnyire a zárai kosárlabda klubot buzdítja, de szurkol a helyi focicsaptatnak, és más zarai sportegyesületnek is.

A horvát szurkolói csoportok a romok eltakarításában vettek részt a földrengés sújtotta területeken a földrengés másnapján. A zágrábi Dinamot támogató Bad Blue Boys (BBB) tagjai még ma is kiveszik részüket a mentési munkálatokból.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava