Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Járvány

MEGKEZDŐDÖTT: Szerbiában elsőként a miniszterelnök kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást

oltott brnabic
Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában hivatalosan is megkezdődött a koronavírus elleni védőoltások beadása. Nagy-Britannia és Svájc után így Szerbia a harmadik ország ahol beindult az “oltási szezon”.

Elsőként a szerb kormányfő kapta meg a Covid-19 elleni vakcinát, hogy példát mutassanak az állampolgároknak, és meggyőzze azokat, akik kételkednek az oltóanyag minőségében.

Ana Brnabić ezzel az első személy Szerbiában, és az első miniszterelnök Európában, akit beoltottak a koronavírus ellen.

Miniszterelnökként és a válságstáb tagjaként kötelességem volt elsőként felvenni a védőoltást, mert bizonyítani szeretném, hogy mi ebben a vakcinában hiszünk, továbbá ugyancsak hiszünk a szerb intézményrendszerben és szakemberekben, akik éjt nappallá téve dolgoztak

– mondta a védőoltás felvétele után a szerb miniszterelnök.

A “meggyőzésben” őt követe Darija Kisić Tepavčević, munka- és szociális miniszter, valamint Predrag Kon a válságstáb tagja.

Szerbiába kedden érkezett meg a Pfizer által kifejlesztett vakcina első szállítmánya, egészen pontosan 4875 adag oltóanyag.

Aleksandar Vučić szerb elnök korábban közölte: úgy döntöttek, hogy a szakemberek közül is felveszik néhányan a vakcinát, mert ezzel szeretnék bizonyítani, hogy hatékony védőoltásról van szó.

A vakcina beadása százötven belgrádi, valamint száz újvidéki idős ember beoltásával folytatódott, akik különböző idősotthonok lakói.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: