Connect with us

Horvátország

AGGASZTÓ ADATOK: Horvátország az első helyen Európában a százezer lakosra jutó fertőzöttek számát tekintve

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

Horvátországban betegednek meg a legtöbben a százezer lakosra jutó fertőzöttek számát tekintve az utóbbi két hétben. Tehát ez egy negatív lista, amivel nemigen lehet dicsekedni. Mindez azt jelenti, hogy az utóbbi időben Horvátországban a legrosszabb a helyzet a koronavírust illetően. A horvátokat Litvánia és Luxemburg követi, de ez errefelé senkit sem vigasztal.

Dobogós helyezettek

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint Horvátország szerezte meg az első helyet a 31 vizsgált európai ország közül, az előző 14 napban a horvátok ugyanis 1194.3 aktív esetet regisztráltak százezer lakosra vetítve.

A dobogós helyezettek között a második helyet Litvánia foglalta el 1146,7 beteggel, a harmadik helyre pedig Luxemburg küzdötte fel magát 1079,7 esettel.

A halálozások számának tekintetében Horvátország a negyedik helyen áll. Csak Bulgáriában, Szlovéniában és Magyarországon volt nagyobb a halálozás az elmúlt 14 napban – mutatják az ECDC adatai.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint a vizsgált 31 országban eddig majdnem 15 millió COVID-19 esetet regisztráltak, és 369.840 ember halt meg.

Az elmúlt 24 órában 4.135 új koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel Horvátországban, és további 78 ember hunyt el a koronavírus következtében – jelentette be szombaton a horvát válságstáb.

Eurostat, bérek csökkenése csoportonként

Még egy negatív lista

Van még egy negatív lista, amelyet szintén Horvátország vezet.

Az Eurostat adatai szerint (fenti grafikon) az uniós országok közül a bérek Horvátországban estek a legjobban, több mint 10%-al a tavalyi évhez képest.

A vesztesek között leginkább azok a csoportok vannak, amelyek eddig sem voltak a nyertesek között, vagyis a legkisebb bérek lettek még kisebbek.

Horvátországban a visszaesés háromszor-hatszor nagyobb az alacsonyan bérezett kategóriában, mint a magas jövedelmű munkavállalók esetében.

Uniós szinten Lettországban és Magyarországon a legkisebb a jövedelemcsökkenés, az említett két országban ez nem éri el a 4%-ot.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava