Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

LATIN-AMERIKAI FOCI: A Šibenik F.C. Kolumbia büszkesége

sibenik
Olvasási idő: 2 perc

A után () a kolumbiaiak is bevásárolták magukat a labdarúgásba. Željko Burić, šibeniki polgármester és Eduardo Fernando Zapata Sierra, a Football Smart International Kft. képviselője a múlt héten aláírta a százezer euró értékű adásvételi szerződést, és ezzel véget ért a F.C. privatizációs története.

Olcsón vették

Bár első pillantásra ez nagyon kevés pénz egy focicsapatért, a kolumbiai befektetőknek ennél jóval nagyobb kiadást jelent, mert a csapat finanszírozásán kívül vállalniuk kellett a stadion karbantartási és működtetési költségeit, valamint át kellett venniük Šibenik ifjúsági edzőtáborát is, amelyben 300 gyerek kergeti a labdát 12 edző felügyelete alatt.

Eduardo Fernando Zapata Sierra szavai szerint a kolumbiai befektetők csoportja már régebb óta szeretett volna európai csapatot vásárolni.

Eleinte egy másod- vagy harmadosztályú csapat megvásárlását fontolgatták. E mellett szólt a spanyol labdarúgás nemzetközi tekintélye, valamint a közös nyelv, de amikor tudomásukra jutott, hogy Horvátországban olcsón vásárolhatnak meg egy első osztályban futballozó csapatot, lecsaptak a lehetőségre.

Elképzeléseik szerint a Šibenikből “fejlesztőcsapatot” csinálnak, ahol a tehetséges fiatal horvát játékosok mellett dél-, zömükben kolumbiai tehetségeket is szerepeltetnek, hátha a látottak megnyerik a nagy európai csapatok tehetségkutatóinak tetszését, és sok pénzt keresnek az átigazolásokon.

Azt szeretnénk, hogy a Šibenik F.C. az ilyen jellegzetességeiről legyen ismert, és ezzel váljon vonzóvá az ifjú játékosoknak Horvátországban, Európában, de világszerte is

– jelentette ki Zapata Sierra a Sportske novostinak.

Megerősödött a horvát bajnokság

hnk sibenik

Francisco Cardona, a befektető csoport egyik fő részvényese, aki szintén jelen volt a szerződés aláírásakor, némileg bővebben tárta fel a klub jövőjét illető elképzeléseket.

A klubot magasabb szintre kívánjuk emelni. Az első tizenegyben már most is szuper tehetséges játékosok vannak, és ugyanez vonatkozik az U-17 kategóriájú fiatalokra is. Az első felállást máris megerősítettük azokon a pozíciókon, amelyek véleményünk szerint nem voltak megfelelő módon lefedve

– mondta Cardona, aki ezzel arra utalt, hogy gyakorlatilag már a csapat átvállalásának napján három fiatal kolumbiai játékos érkezett Šibenikbe a kolumbiai bajnokcsapatból, az América de Caliból.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezek Juan Camilo Mesa (1998) középhátvéd, a kolumbiai U-23 válogatott tagja, Juan Diego Nieva (1999), védekező középpályás, a kolumbiai U-20 válogatott tagja és Yeferson Contreras Villamizar (1999) balszélső.

Ezzel a horvát nemzeti bajnokság jóval érdekesebb lesz, mert az utóbbi néhány évben a Zágráb nyomasztó fölényét hozó horvát NB1 jelentősen felerősödött.

A spliti , a Rijeka és az Eszék mellé felzárkózott a Gorica és az újonc Šibenik is.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a sereghajtók, a pulai Istra és a ellen sem lehet előre elkönyvelni a pontokat, akkor megállapíthatjuk, hogy Horvátországban erős bajnokság “bontogatja szárnyait”, ami könnyen további befektetőket vonzhat be.

Tavaly a kínaiak érdeklődtek a Gorica iránt, de ugyanakkor a Varasd is befektetők felkutatásán gondolkodik.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: