Connect with us

Egészségügy

A VAKCINÁBAN BÍZIK: A szerb elnök félmillió vakcinát szerezne be idén, miközben lassan nem lesz elegendő ágy a kórházakban
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb elnök attól tart, hogy hamarosan nem lesz elegendő kórházi ágy Szerbiában, ahol jelenleg majdnem ötezer koronavírusos beteget ápolnak.

A legfrissebb délutáni és esti adatok ismeretében Aleksandar Vučić a Happy TV egyik műsorában azt mondta, hogy Szerbia számára a november 16-i volt a legnehezebb nap, amivel hivatalos közlemény formájában majd csak kedden, november 17-én délután szembesül az ország.

– Ez volt Szerbia legnehezebb napja, több mint 4,8 ezer embert ápolunk a kórházakban, amelyekben telt ház van, már csak az Ortopédiai Klinikát tudjuk átalakítani járványkórházzá, és ha ez is megtelik, akkor nincs hol elhelyezni a betegeket

– jelentette ki a szerb elnök, aki szerint nem képesek megmenteni az emberek életét, ha azok nem viselik a maszkot, és nem tartják be a szociális távolságot.

Vučić arról is beszélt, hogy mindent megtesznek, hogy jelentős mennyiségű vakcinát szerezzenek be, amivel az emberek életét és egészségét menthetik meg.

– Mindent megteszünk azért, hogy az év végéig ne tíz-, húsz- vagy harmincezer, hanem fél- vagy egymillió vakcinát szerezzünk be, hogy legalább félmillió embert beolthassunk

– monda a szerb elnök, aki ezzel szeretné csökkenteni a kórházakra és az orvosokra nehezedő nyomást.

– Nem érdekel, hogy melyik vakcinát, ha a hazai hatóságok engedélyezik, készen állunk arra, hogy kifizessük. Nem az a kérdés, hogy tíz-, húsz- vagy harminc millió euróval többet fizetünk érte, hanem az a kérdés, hogy három, hat vagy kilenc hónappal előbb szerezzük be. Hány emberéletet menthetünk meg ezalatt?

– vetette fel a szerb elnök, aki szerint három okból is szükség van az oltás mielőbbi beszerzésére.

Az egyik az emberi életek, a másik pedig a gazdaság megmentése. A szerb elnök a harmadik helyen említette meg, hogy a vakcina visszaadja az új generációknak a fiatalságukat.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava