Connect with us

Egyesült Államok

NAGY A SZERELEM: Donald Trump leállította a tömeggyilkosságokat, azóta a szerbek és az albánok ölelgetik egymást

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

trump grenell
A cikk meghallgatása

Aligha tévedett az, aki azt állította, hogy a szerb elnök és a koszovói miniszterelnök által aláírt washingtoni megállapodás amerikai kampánycélokat szolgál. Donald Trump azóta már többször szóba hozta, hogy milyen hősies cselekedett követett el, amikor kibékítette a negyven, de lehet hogy négyszáz éve egymással acsarkodó szerbeket és albánokat. Akik azóta már ölelgetik és csókolgatják egymást. Richard Grenell elnöki megbízott mindennek fényében arra kérte az amerikai albánokat, hogy szavazzanak Donald Trumpra.

Grenell párhuzamot von

Richard Grenell, az amerikai elnök szerbiai-koszovói megbízottja felszólította az albán származású amerikaiakat, hogy szavazzanak Donald Trumpra a közelgő elnökválasztáson.

– Szeretnék néhány percet szánni arra, hogy amerikai albán barátaimhoz szóljak. Donald Trump nagyon sokat dolgozott a balkáni béke és a gazdasági rendezés érdekében. Arra a térségre is figyelt, mint ahogy tudjátok, amellyel Barack Obama és Joe Biden nem foglalkozott.

Grenell annak a reményének adott hangot, hogy az amerikai albánok ezt értékeli, amikor leadják a voksaikat.

– Reméljük, hogy amerikai albán barátaink mindent megtesznek Donald Trump újraválasztása érdekében. Keményen megdolgozott a szavazataitokért, és megérti, hogy a régióban normális helyzetet kell teremteni a gazdasági fejlődés érdekében. És én remélem, hogy elismeritek az elvégzett munkát, és Donald Trump újraválasztására szavaztok

– mondta Grenell az amerikai albánokhoz intézett videóüzenetében.

Szeptemberben a Trump-adminisztráció közbenjárására Szerbia és Koszovó megállapodást írt alá a gazdasági kapcsolatok rendezéséről.

És mit mond Donald Trump?

Ezt követően Donald Trump azt állította, hogy véget vetett a térségben “négyszáz éve tartó háborúknak és tömeggyilkosságoknak”, és arra késztette a két ország vezetőit, hogy “öleljék és csókolják meg egymást”.

– És tudjátok mi volt? Körülbelül 20 percbe telt, – 40 évig harcoltak, azt hiszem, 400 évig harcoltak […] de üzletet akarnak kötni, és két hónappal ezelőtt a két miniszterelnök az Ovális Irodában “átölelte és megcsókolta egymást”

– monda Donald Trump egy nebraskai választási nagygyűlésen, ahol egyúttal azt is bizonyította, hogy fogalma sincs a tárgyalópartnerek pontos tisztségéről.

Az amerikai elnök egyébként nem először állította, hogy leállította a két balkáni ország közötti háborút.

Szeptember 20-án egy észak-karolinai kampánytalálkozón jelentette ki, hogy a közvetítése által létrejött megállapodással leállította a “tömeggyilkosságokat” a Balkánon.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava