Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

VISSZA DÉLRE: Több mint háromszáz migránst szállítottak el Szabadkáról Szerbia déli részébe

szabadka kozpont
Olvasási idő: 1 perc

A rendőrség és a csendőrség kíséretében több mint 300 migránst szállítottak el a preševoi befogadó központba, de így is további 160 migráns maradt a helyi központban – írja a subotica.com hírportál, amelynek az értesülései szerint a áttelepítését a szabadkai polgármesterrel és a helyi rendőrparancsnokkal folytatott nemrégi megállapodás alapján hajtották végre. Elképzelhető, hogy a migránsok elszállítása Szabadkáról a két nappal későbbi belgrádi látogatásával hozható összefüggésbe.

A Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Hivatal közlése szerint a múlt héten egyetértés született abban, hogy tehermentesíteni kell Szabadkát a migránsoktól, főleg ami a helyi befogadó központot illeti.

A hivatal szerint ez csak egy akció volt a sok közül, miután tudatában vannak annak, hogy Szerbiának erre a részére állandó nyomás nehezedik.

A megállapodás szerint a szabadkai befogadó központból 144, a központ környékéről pedig további 160 migránst hat busszal vitték át az ország déli részében lévő preševoi központba. Maszkokat és vizet kaptak. A migránsokat a rendőrség és a csendőrség kíséretében szállították el

– közölte a hivatal, amely szerint további 160 marad a szabadkai befogadó központban.

Ezek a migránsok Szíriából, Algériából és Líbiából érkeztek, és mindannyian - országaiba akarnak menni.

A migránsok azonban már hónapok óta nem léphetik át törvényesen a magyar államhatárt, miután a magyar hatóságok a koronavírusra való tekintettel az utolsó, minimális lehetőséget is megvonták tőlük.

A kitörése előtt munkanapokon összesen két migráns engedett be az országba két beléptető kapun keresztül.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: