Connect with us

Migráció

VISSZA DÉLRE: Több mint háromszáz migránst szállítottak el Szabadkáról Szerbia déli részébe

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A rendőrség és a csendőrség kíséretében több mint 300 migránst szállítottak el a preševoi befogadó központba, de így is további 160 migráns maradt a helyi központban – írja a subotica.com szabadkai hírportál, amelynek az értesülései szerint a migránsok áttelepítését a szabadkai polgármesterrel és a helyi rendőrparancsnokkal folytatott nemrégi megállapodás alapján hajtották végre. Elképzelhető, hogy a migránsok elszállítása Szabadkáról a magyar külügyminiszter két nappal későbbi belgrádi látogatásával hozható összefüggésbe.

A Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Hivatal közlése szerint a múlt héten egyetértés született abban, hogy tehermentesíteni kell Szabadkát a migránsoktól, főleg ami a helyi befogadó központot illeti.

A hivatal szerint ez csak egy akció volt a sok közül, miután tudatában vannak annak, hogy Szerbiának erre a részére állandó nyomás nehezedik.

– A megállapodás szerint a szabadkai befogadó központból 144, a központ környékéről pedig további 160 migránst hat busszal vitték át az ország déli részében lévő preševoi központba. Maszkokat és vizet kaptak. A migránsokat a rendőrség és a csendőrség kíséretében szállították el

– közölte a szerb hivatal, amely szerint további 160 migráns marad a szabadkai befogadó központban.

Ezek a migránsok Szíriából, Algériából és Líbiából érkeztek, és mindannyian Nyugat- Európa országaiba akarnak menni.

A migránsok azonban már hónapok óta nem léphetik át törvényesen a magyar államhatárt, miután a magyar hatóságok a koronavírusra való tekintettel az utolsó, minimális lehetőséget is megvonták tőlük.

A járvány kitörése előtt Magyarország munkanapokon összesen két migráns engedett be az országba két beléptető kapun keresztül.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava