Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

TOPORGÁS: A VMSZ elnöke szerint a bővítés az EU ingerküszöbe alatt maradt, avagy a nagy nyögés

zaszlok pasztor
Olvasási idő: 1 perc

A BALK szeptember közepén írt arról, hogy megállt az Európába vezető úton. Ezzel kapcsolatban idéztük Vladimír Bilčíket, az szerbiai jelentéstevőjét, aki szerint Szerbia nem túl sok érdeklődést tanúsít az iránt. Ezzel szemben , a VMSZ és a vajdasági elnöke úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi időben az Európai Unió mással volt elfoglalva, és ezért nem foglalkozott a bővítéssel.

A toporgásért Szerbia felelős

Szeptember 17-én a BALK írt arról, hogy Vladimír Bilčík, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője szerint nem halad a szerbiai .

Bilčík megjegyezte, hogy nem történt előrelépés a jogállamiság, a elleni küzdelem és az egyéb reformok terén, és “ha nincs előrelépés, akkor új fejezetek sem nyithatók meg”.

Ez egy nagyon világos üzenet! Egyetlen egy új fejezet sem nyílt meg. Ha nincs munka, akkor nincs eredmény sem, és a fejezetek sem nyílnak meg, ami a történet végét jelenti. Szerintem ez teljesen világos

– mondta Bilčik, aki szerint az Európai Unió elvárja, hogy “sürgősen” alakuljon meg az új és az összes parlamenti testület Szerbiában.

Pásztor szerint az Európai Unió felelős

A kérdést a napokban a Pannon RTV is feszegette, amire Pásztor István úgy reagált, hogy idén már valószínűleg nem is nyílnak meg új fejezetek, de a felelősséget ezért az Európai Unióra hárította.

Ezzel kapcsolatban a következő két bekezdés olvasható a Pannon RTV honlapján:

Idén még nem nyíltak meg újabb európai uniós csatlakozási tárgyalási fejezetek Szerbia számára. Az EU jelenleg más dolgokkal, a -járvánnyal és a gazdasági válsággal van elfoglalva, a kérdését mellékvágányra helyezte. Pásztor szerint kétséges, hogy idén még megnyílhatnak új fejezetek.

Azt szokták mondani, hogy a nagy nyögésnek az akarathiány szokott általában az oka lenni. Itt is erről van szó. Én azt látom, hogy az Európai Unió az elmúlt egy évben úgy működött, olyan dolgokkal foglalkozott, hogy a bővítés kérdése messze az ingerküszöb, a prioritási ingerküszöb alatt maradt

– jelentette ki Pásztor István, a VMSZ és a vajdasági parlament elnöke.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: