AMERIKÁBÓL JÖNNEK: A szerbiai nagykövet szerint közel hétszáz szerb szeretne hazatérni az Egyesült Államokból

Olvasási idő: 1 perc

Szerbia amerikai nagykövetének nyilatkozata szerint körülbelül 670 szerbiai állampolgár jelezte, hogy szeretne visszatérni a hazájába.

Matkovics György a belgrádi Pink Televízióban elmondta, hogy a New York-i és a chicagói konzulátusokon összeállították az érdeklődők listáját.

A nagykövet arról is beszélt, hogy a múlt héten 236 kis- és középiskolás, valamint egyetemista térhetett haza Szerbiába az Egyesült Államokból.

Hozzátette, hogy most a kint rekedt turisták és a munkavállalók, főleg a tengerjáró hajókon dolgozók szeretnének hazautazni.


[totalpoll id=”7306″]

Matkovicsnak nincsenek információi arról, hogy az Egyesült Államokban élő szerb állampolgárok közül bárki is megbetegedett volna a koronavírus következtében.

Elmondása szerint jó az együttműködés az amerikai külügyminisztériummal, amely értesíti azokat az országokat, amelyeknek az állampolgárai megfertőződnek.

Az Egyesült Államokban tomboló járvány következtében eddig több mint 550 ezer embernél diagnosztizálták a koronavírust, a halottak száma megközelíti a 22 ezret.

A koronavírus-járvány kirobbanását követően Szerbia közel 400 ezer állampolgárát fogadta vissza, akik főleg Németországból, Ausztriából és Olaszországból tértek haza.

Matkovics Györgyöt 2014-ben nevezték ki Szerbia washingtoni nagykövetévé.

A kinevezés előtt Matkovics Aleksandar Vučić jelenlegi szerb elnök, akkori miniszterelnök külpolitikai tanácsadója volt.AMERIKÁBÓL JÖNNEK: A szerbiai nagykövet szerint közel hétszáz szerb szeretne hazatérni az Egyesült Államokból AMERIKÁBÓL JÖNNEK: A szerbiai nagykövet szerint közel hétszáz szerb szeretne hazatérni az Egyesült Államokból balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!