TELJES LEÁLLÁS: 24 órás kijárási tilalom bevezetését fontolgatja a szerb elnök, aki napi ezer megbetegedésre számít

Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában eddig összesen közel ezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak. A szerb elnök azonban nem zárja ki, hogy a következő időszakban napi szinten ennyien fertőződnek meg, és szerinte hiábavaló reménykedés abban bízni, hogy ez nem következik be. Aleksandar Vučić ezért úgy véli, hogy a betegséget úgy lehetne a leggyorsabban megállítani, ha minimálisra csökkentenék a személyes találkozások számát.

Jön a totális leállás

Ha szükség lesz rá, akkor javasolni fogom a kormánynak, hogy vezesse be a 24 órás kijárási tilalmat

– jelentette ki a szerb elnök a Prva TV-nek adott több mint kétórás interjúban.

Aleksandar Vučić szerint a 24 órás kijárási tilalmat – amely két hétig tartana – néhány napon belül bevezethetnék.

A kínai intézkedések lényege a teljes izoláció. Minden orvos azt mondja, hogy szüksége van rá. Várjuk a kínai szakértőket, hogy áttanulmányozzák a számokat. Amikor azt mondják, hogy itt az ideje a teljes elszigeteltségnek, akkor bevezetjük a 24 órás kijárási tilalmat

– fejtette ki bővebben a tervezett intézkedést a szerb elnök, aki szerint ennyi idő alatt senki sem hal éhen.

Vučić hozzátette, hogy drasztikusan lecsökken a fertőzések száma, ha 14 napig nem találkoznak az emberek, és akkor a vírusnak esélye sincs arra, hogy fennmaradjon.

Akár napi ezer megbetegedés

A szerb elnök véleménye szerint napi szinten akár ezer új megbetegedést is regisztrálhatnak, ha megkezdődik az emberek tömeges tesztelésének időszaka.

Ennek során naponta akár négy-ötezer embertől is vehetnek leleteket.

Van elegendő teszt, a problémát eddig az okozta, hogy van-e elegendő laboratórium

– mondta a szerb elnök, aki hozzátette, hogy egy Belgrád közeli mezőgazdasági laboratóriumot sikerült átállítani erre a célra, és legkésőbb április 9-ig kínai segítséggel elkészül egy újabb laboratórium is.

A szerb elnök szerint ezt követően akár 20 000 páciens is lehet, hiszen akkor ezer és ezer új megfertőződött személy megtalálására kell számítani.

Ha nap, mint nap ezer új eset lesz, akkor ezeket az embereket valahol el kell helyezni, hiszen ezzel már meg is telt a járványkórházzá átalakított belgrádi vásárcsarnok és az Aréna sportcsarnok

– hangsúlyozta a szerb elnök aki szerint, téves az az elképzelés, hogy ez nem fog bekövetkezni.TELJES LEÁLLÁS: 24 órás kijárási tilalom bevezetését fontolgatja a szerb elnök, aki napi ezer megbetegedésre számít TELJES LEÁLLÁS: 24 órás kijárási tilalom bevezetését fontolgatja a szerb elnök, aki napi ezer megbetegedésre számít balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!