Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

KORONAVÍRUS: Szlovénia kijárási korlátozásokat jelentett be, Horvátország is újabb szigorításokat vezetett be

karantena
Olvasási idő: 1 perc

Szlovénia egész területére kijárási korlátozásokat vezetett be. Horvátországban részleges boltzár lépett életbe, és lezárták a határokat a külföldiek előtt.

Szlovénia.

A legújabb óvintézkedéseket Aleš Hojs belügyminiszter jelentette be a közszolgálati televízióban.

Éjféltől az ország lakóinak csak abban az esetben lehet elhagyniuk lakhelyüket, ha munkába mennek, vagy élelmiszert és gyógyszert szeretnének beszerezni.

Akik megszegik a szabályokat, azok 400 euró, vagyis 143 ezer forintnak megfelelő pénzbírsággal sújthatók.

Hojs jelezte, hogy személy szerint támogatná katonák kivezénylését a határokra, ahol azok átvennék a rendőri tevékenység egy részét. A felszabaduló rendőri erőket így az ország belsejébe vezényelhetnék.

Ljubljana már korábban felfüggesztett, illetve korlátozott minden szükségtelen tevékenységet.

Hétfőtől leállították a tömegközlekedést, keddtől a repülőtereket is lezárták, csütörtöktől pedig betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket.

slovenia allas

Szlovéniában csütörtökön délután 14 óráig 319 volt a fertőzöttek száma, és mintegy tízezer tesztet hajtottak végre. A betegség egy emberéletet követelt.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Horvátország.

Horvátországban csütörtöktől részleges boltzár lépett életbe, és betiltották a nyilvános rendezvényeket, valamint lezárták a határokat a külföldiek előtt.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő késő esti, rendkívüli televíziós beszédében megértésre és szolidaritásra szólított fel.

Kiemelte: tudatában kell lenni annak, hogy a világjárvány miatt hirtelen megváltozik majd az élet, és az elkövetkező napok, hetek és hónapok nagyon nehezek lesznek, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb emberéletet követeljen a vírus.

Horvátországban csütörtökön 20 óráig 110 volt a fertőzöttek száma, ebből öten már meggyógyultak. Jelenleg több mint 12 ezer személy van házi karanténban.

A betegség egy emberéletet is követelt, ami további aggodalomra ad okot, mivel egy közismert isztriai vendéglősről van szó, aki nemrég egy ünnepséget tartott ötszáz fő részvételével.

MTI/BALK, Grafika forrása: Delo


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: