Connect with us

Koronavírus

FOCI KORONAVÍRUS IDEJÉN: Elmaradt a Crvena Zvezda szülinapi bulija, a norvégok nem fogadják a szerbeket

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

crvena zvezda delije
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 2 perc

A szerb kormány tovább szigorította a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseket. Ennek értelmében az összes labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött tartják. Ana Brnabić szerb miniszterelnök közölte, az egészségügyi minisztérium már 31 megbetegedést regisztrált az országban, ezért van szükség az óvintézkedésre. A legendás Crvena zvezda nem sokkal korábban jelentette be, hogy hogy telt házas mérkőzésre készült a klub megalapításának 75-dik évfordulója alkalmából a kruševaci Napredak ellen. A találkozót zárt kapuk mögött tartották meg, a belgrádiak 3:0-ás győzelmet arattak.

Meccs volt, a buli elmaradt

Ötvenhatezer ember hétvégéjét rontotta el Ana Brnabić szerb miniszterelnök, ennyien lettek volna ugyanis a Crvena Zvezda stadionjában a kruševaci Napredak elleni mérkőzésen.

A belgrádi klub 75-dik születésnapját ünnepelte volna meg ezzel a találkozóval, és ebből az alkalomból jelképes 75 dinárra vitték le a jegyárakat, ami körülbelül 215 forintnak felel meg.

stadion delije

Miután azonban a szerb kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelte, hogy a mérkőzéseket üres lelátók előtt kell megtartani, az összecsapásra ugyan sor kerül, az ünneplés azonban egyelőre elmarad.

A Crvena Zvezda szurkolói aligha zárják a szívükbe a szerb miniszterelnököt, miután az ő személyes közbenjárására tiltották ki a közönséget a meccsekről.

– Egyes országokban a közönség jelenléte megengedett, de azokban az országokban intézkedések, amelyeket a közönség betart. … Az én indítványom az volt, hogy ne engedjék meg a közönség jelenlétét a focimeccseken, amivel a szakértők egyetértettek

– mondta a szerb miniszterelnök.

Csak egészség legyen

A belgrádi klubban sajnálják, hogy nem lesznek szurkolók, de kénytelenek elfogadni a kormány döntését.

Dejan Stanković, vezetőedző a Crvena Zvezda honlapján fejezte ki sajnálkozását.

Stanković a szerb kormány döntésébe beletörődve megjegyezte, hogy az emberek egészsége a legfontosabb.

stankovic

– Sajnálom, hogy így alakult a helyzet, mert a terv az volt, hogy megünnepeljük a Crvena Zvezda 75. születésnapját. De követnünk kell az utasításokat és felelősségteljesnek kell lennünk. A társadalmi felelősségvállalásnak és az intelligenciának kell előtérbe kerülnie, mert látjuk, mi történik körülöttünk

– jelentette ki a vezetőedző, aki szerint csapata készen áll a zártkapus találkozóra.

– Az új helyzettől függetlenül a játékosok a mérkőzésre összpontosítanak, egész héten szorgalmasan készültek az összecsapásra

– mondta Stanković, aki szerint be kell tartani a rendelékezéseket, hogy a helyzet visszatérhessen a normális kerékvágásba.

A döntésbe belenyugodtak a Crvena Zvezda legvérmesebb szurkolói is, akik honlapjukon közölték, hogy az ünneplést egy későbbi időpontra halasztják.

A Delije szurkolói csoport ezért arra kéri a klub rajongói táborát, hogy folytassák a 75 dináros jegyek vásárlását, mert a születésnapi bulit azonnal megtartják, amikor arra lehetőség nyílik.

A norvégok nem állnak ki a szerbek ellen

A koronavírus-járvány miatt közben a norvégek bejelentették, hogy válogatottjuk nem áll ki a szerbek ellen március 26-ra tervezett pótselejtezőre.

A meccset nézők nélkül rendezték volna meg Oslóban.

Pal Bjerketvedt, a norvég szövetség főtitkára pénteken közölte, a mérkőzést nem tudják megrendezni, mert a karanténra vonatkozó intézkedések miatt a felkészülésre hazatérő játékosok 14 napig el lennének különítve.

A főtitkár hozzátette, a norvég hatóságokra hivatkozva már tájékoztatták a kialakult helyzetről az európai szövetséget, vagyis az UEFÁ-t.

A pótselejtezők közül zárt kapuk mögött rendezik a Bulgária- Magyarország és a Szlovákia- Írország meccset.

Az UEFA a jövő kedden tart válságértekezletet, amelyen megvizsgálják a júniusra és júliusra tervezett Európa-bajnokság elhalasztásának lehetőségét is.

Horvátország

KORONAVÍRUS: Öt fertőzött spanyol járt-kelt Dubrovnikban, majd elment bevásárolni, de nem botlottak Indiana Jonesba

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

indiana uj
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Horvátországban öt spanyol állampolgárt azzal gyanúsítanak, hogy végigsétáltak Dubrovnikon, pedig tisztában voltak azzal, hogy pozitív a koronavírus-tesztjük. A bíróság nem rendelte el előzetes letartóztatásukat, ám az ügyészség nem ért egyet a döntéssel, amit az interneten ország-világ tudtára adott.

Beteg spanyolok

Az eset még a júliusban történt, de a hír csak most került nyilvánosságra.

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy az érintett öt spanyol állampolgár – akik mindannyian 1996-ban születtek – július 22-én este fél kilenc körül a dubrovniki utcákon jártak-keltek, bár tisztában voltak azzal, hogy a repülőtéren végzett gyorsteszt kimutatta náluk a vírust, ami miatt az illetékes járványügyi szakember házi karantént rendelt el számukra.

Ők azonban elhagyták kijelölt tartózkodási helyüket, elmentek a városba, ahol be is vásároltak, és ezáltal más személyeket is veszélyeztetettek. Az esetet a házi karatén betartását felügyelő rendőrök vették észre.

A zágrábi Index hírportál szerint az illetékes ügyészség úgy véli, hogy a spanyolok a karantén elhagyásával a fertőző betegségek terjesztésének és továbbadásának bűncselekményét követték el.

Közben feltűnt Dubrovnikban Indiana Jones, azaz Harrison Ford is, de ő nem terjesztett semmiféle betegséget, és valószínűleg nem találkozott az öt „spanyol beteggel” sem, miután őt a napokban kapták lencsevégre az Adria egyik gyöngyszemének számító városban.

tovább romlik

Az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) legújabb térképe szerint a betegség egyre nagyobb méreteket ölt Európában és Horvátországban is, ahol a tengerpartot követően a főváros, Zágráb is besárgult.

KORONAVÍRUS: Öt fertőzött spanyol járt-kelt Dubrovnikban, majd elment bevásárolni, de nem botlottak Indiana Jonesba

Zágráb városa után a leginkább veszélyeztetett térségnek Split- Dalmácia, Zágráb, Šibenik- Knin, Zára és Dubrovnik– Neretva megye számít.

Horvátországban az utóbbi 24 órában 333 új esetet regisztráltak, ezzel 1552-re emelkedett az aktív megbetegedések száma. Jelenleg 192-en vannak kórházban, ebből 19-en lélegeztetőgépen, három ember pedig elhunyt.

Házi karanténban 4568 személy tartózkodik, kivéve az öt spanyolt.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


Utazás

A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Líra-könyvek

Letöltések


Google-hirdetés

Tíz nap legjava