Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Koszovó

RÉGÓTA TART: Az amerikai nagykövet szerint ezért kell megoldani a koszovói válságot

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

hill 2 gigapixel standard scale
A cikk meghallgatása

Az Egyesült Államok szerbiai nagykövete úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok támogatja az Európai Uniót abban a törekvésében, hogy megtalálja a megoldást a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd során. Christopher Hill hangsúlyozta, hogy a probléma túl régóta tart már, és ezért meg kell oldani.

Hill az amerikai külügyminisztériumhoz tartozó “Education USA” oktatási hálózat európai és eurázsiai regionális fórumán az mondta az újságíróknak, hogy “ez már nagyon régóta tart, és ezért itt az ideje a fejlődésnek”.

Az Egyesült Államok nagykövete azonban nem kívánta kommentálni azt a francia-német koprodukcióban készült új tervet, amely meghatározza a Koszovó és Szerbia közötti új párbeszéd kereteit.

Az állítólagos terv a német és francia kancellári és elnöki megbízott kinevezését követően jött létre, és egy albániai portál hozta nyilvánosságra.

– Nem az én dolgom, hogy kommentáljam a javaslatokat, annyit azonban mondhatok, hogy az USA támogatja az EU-t, amely nagyon keményen próbál mindenki számára elfogadható megoldást találni, és ez nem könnyű

– tette hozzá a belgrádi Beta hírügynökség szerint az amerikai nagykövet az előbb említett belgrádi fórumon.

A hírt átvette a belgrádi Politika internetes oldala is, amelyen kizárólag csak negatív hozzászólások jelentek meg Hill nyilatkozatával kapcsolatban, mindegyik több tucat lájkot kapott.

A legtöbben azt kedvelték, amelynek a szerzője arra kérte Hillt, hogy “inkább ne segítsen, ha Istent ismer”, a második helyen pedig az a bejegyzés végzett, amelyben csak ennyi állt: “Persona non grata !!!”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava